ATAC armat al ISIS lângă mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai

Apr 19, 2017 14928 1 http://bit.ly/2H68W5f

Mai mulți oameni înarmați au atacat marți forțele de securitate lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, în sudul Sinaiului, ucigând cel puțin un polițist și rănind alți patru, a precizat ministerul egiptean al Sănătății, la doar o săptămână după două atentate sinucigașe asupra unor biserici, soldate cu 45 de morți, transmite Reuters, citat de agerpres.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume.

Atacul are loc cu zece zile înainte de programata vizită în Egipt a Papei Francisc și la doar o săptămână după atentatele din Duminica Floriilor asupra unor biserici creștine, de asemenea revendicate de SI, care au aruncat țara în doliu și au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii.
Mănăstirea Sfânta Ecaterina, fondată în secolul 6 la poalele Muntelui Sinai, este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Minoritatea creștină din Egipt, care numără circa 10 procente din populația de 92 milioane de locuitori, a fost din ce în ce mai vizată de militanții islamiști, cu trei atacuri mortale asupra unor biserici în decurs de patru luni.

În februarie, zeci de familii creștine și studenți au fugit din provincia Sinaiul de Nord după un val de crime.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Un comentariu la “ATAC armat al ISIS lângă mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. preot Matei Vulcanescu
    # 19 aprilie 2017 at 18:00

    care minoritate „crestina”?Poate minortiatea eretica copta! Manastirea din Sinai e singura manastire Ortodoxa

Scrie un comentariu

Scroll Up