X

ATAC armat al ISIS lângă mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulți oameni înarmați au atacat marți forțele de securitate lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, în sudul Sinaiului, ucigând cel puțin un polițist și rănind alți patru, a precizat ministerul egiptean al Sănătății, la doar o săptămână după două atentate sinucigașe asupra unor biserici, soldate cu 45 de morți, transmite Reuters, citat de agerpres.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume.

Atacul are loc cu zece zile înainte de programata vizită în Egipt a Papei Francisc și la doar o săptămână după atentatele din Duminica Floriilor asupra unor biserici creștine, de asemenea revendicate de SI, care au aruncat țara în doliu și au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii.
Mănăstirea Sfânta Ecaterina, fondată în secolul 6 la poalele Muntelui Sinai, este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Minoritatea creștină din Egipt, care numără circa 10 procente din populația de 92 milioane de locuitori, a fost din ce în ce mai vizată de militanții islamiști, cu trei atacuri mortale asupra unor biserici în decurs de patru luni.

În februarie, zeci de familii creștine și studenți au fugit din provincia Sinaiul de Nord după un val de crime.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. care minoritate “crestina”?Poate minortiatea eretica copta! Manastirea din Sinai e singura manastire Ortodoxa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button