X

Coreea de Nord anunță teste nucleare săptămânale. SUA avertizează: “Vom avea un răspuns zdrobitor”

de null

Trump - Kim

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vicepresedintele american Mike Pence a recomandat luni Phenianului sa nu puna la incercare ”hotararea” lui Donald Trump fata de programele balistic si nuclear nord-coreene, relateaza AFP. 

”In ultimele doua saptamani, lumea a fost martora puterii si hotararii noului nostru presedinte in cursul operatiunilor din Siria si Afganistan”, a declarat Mike Pence, referindu-se la atacul american asupra unei baze aeriene a regimului sirian si la lansarea unei megabombe asupra jihadistilor in Afganistan.

”Coreea de Nord ar face mai bine sa nu testeze hotararea sau puterea fortelor armate ale Statelor Unite in aceasta regiune”, a adaugat el, intr-o conferinta de presa la Seul.

Donald Trump, care a promis joi ca ”problema” nord-coreeana va fi ”tratata”, a anuntat anterior ca a trimis catre Peninsula Coreea portavionul USS Carl Vinson, escortat de trei nave lansatoare de rachete, dupa care a evocat o ”aramda”, din care fac parte si submarine.

 

Numarul doi al regimului nord-coreean a replicat sambata ca tara sa este ”pregatita sa raspunda unui razboi total cu un razboi total” si ”oricarui atac nuclear cu un atac nuclear in felul nostru”.

”Vom aneantiza orice atac si vom opune un raspuns zdrobitor si eficient oricarei utilizari a armelor conventionale si nucleare”, a declarat presedintele american.

Pence a indemnat comunitatea internationala sa exercite presiuni asupra Coreei de Nord.

Coreea de Nord, Coreea de Sud, Mike Pence

”Este incurajator sa vedem ca China se angajeaza in acest sens”, a declarat Pence in aceasta conferinta de presa comuna cu presedintele sud-coreean interimar Hwang Kyo-ahn.

”Insa Statele Unite sunt ingrijorate de represaliile economice ale Chinei impotriva Coreei de Sud, dupa ce ea a luat masuri adevcate pentru a se apara”, a spus el, referindu-se la masuri ale Beijingului fata de desfasurarea scutului antiracheta american THAAD in Coreea de Sud.

Coreea de Nord ”va testa rachete saptamanal”, ameninta un oficial nord-coreean de rang inalt

Coreea de Nord va continua sa testeze rachete in pofida condamnarilor internationale si a tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite, a declarat un oficial nord-coreean intr-un interviu pentru BBC News.

”Vom efectua si mai multe teste de rachete, saptamanal, lunar si anual”, a declarat adjunctul ministrului nord-coreean de Externe Han Song-ryol, la Phenian, in acest interviu cu John Sudworth de la BBC.

El a amenintat cu un ”razboi total” daca Statele Unite vor fi atat de ”nechibzuite sa recurga la mijloace militare”.

SUA si China coopereaza pentru a gasi o solutie la problema nord-coreeana

Statele Unite si China lucreaza impreuna la o “serie de optiuni” privind Coreea de Nord, a declarat seful Consiliului pentru Securitate Nationala al SUA, generalul HR Mcmaster, in conditiile in care tensiunile privind programele nucleare si balistice iau amploare, relateaza BBC News.

Potrivit oficialului, SUA au ajuns la un consens cu China ca este vorba de o “situatie care pur si simplu nu poate continua”.

McMaster, care se afla la Kabul, a spus ca Statele Unite vor raspunde “in cel mai bun interes al poporului american”. “

Presedintele a spus clar ca nu va accepta ca Statele Unite si aliatii lor si partenerii din regiune sa fie amenintati de acest regim ostil cu arme nucleare”, a adaugat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button