SUA are “MAMA TUTUTOR BOMBELOR”, dar RUSIA are pe “TATAL TUTUROR BOMBELOR”, care e de patru ori mai puternica

Apr 16, 2017 6758 0 http://bit.ly/2HdoUL6

Dupa ce SUA au lansat joi in Afganistan o bomba GBU-43/B., cea mai puternica arma conventionala americana si supranumita „mama tuturor bombelor”, presa rusa a amintit vineri ca Moscova are in arsenalul ei „tatal tuturor bombelor”, un proiectil care conform ziaristilor rusi ar fi chiar de patru ori mai puternic decat cel american.
Desi informatiile despre bomba ruseasca sunt confidentiale, se stie ca este vorba despre o bomba termobarica, cunoscuta in Rusia sub numele de „Bomba Aeriana cu Vid de Putere Crescuta” (AVBPM, conform acronimului ei din limba rusa), dupa cum au relatat vineri Russia Today si Sputnik.
Potrivit acestor surse, bomba supranumita „tatal tuturor bombelor” a fost dezvoltata la inceputul anilor 2000 si testata cu succes de armata rusa in anul 2007. Atunci proiectilul a fost lansat dintr-un bombardier strategic TU-160 si a ras complet un bloc de locuinte din poligonul unde s-a efectuat testul, cu o putere distructiva nemaivazuta pana atunci la o bomba conventionala (nenucleara).
Bomba ruseasca este mai usoara decat GBU-43/B, insa puterea deflagratiei pe care o produce echivaleaza cu cea a 44 de tone de TNT, de patru ori superioara celei americane, datorita folosirii ultimelor progrese din domeniul nanotehnologiei.
„Rezultatele probelor demonstreaza eficienta proiectilului si forta sa este comparabila cu aceea a unui focos nuclear. De asemenea – si doresc sa subliniez acest lucru – nu contamineaza mediul inconjurator, spre deosebire de ceea ce se intampla cu armele atomice”, desi „orice fiinta umana este pur si simplu vaporizata” in raza sa de actiune, declara in anul 2007 un general rus.
Respectiva bomba ruseasca este de asemenea eficienta – la fel ca si cea americana – pentru distrugerea buncarelor subterane. Insa nu se stie cine este compania producatoare a bombei rusesti si nici numarul proiectilelor de acest fel aflate in dotarea armatei ruse.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up