X

Un experiment practic arată cât de NOCIVĂ este TEHNOLOGIA WIRELESS: SEMINȚELE DE CRESON din apropierea ROUTERELOR WiFi NU AU CRESCUT și câteva dintre ele AU SUFERIT MUTAȚII sau AU MURIT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un experiment cu routere WiFi făcut de un grup de eleve de clasa a noua are parte de multă atenție la nivel internațional. Iată de  ce…

Cercetători din Anglia, Olanda și Suedia au arătat un mare interes față de experimentul făcut de 5 fete de clasa a noua din nordul Jutland-ului.

Ele au facut un experiment pentru un test la biologie, atât de inteligent, încât a atras atenția la nivel internațional a numeroși biologi și experți în radiații.

Fetele au fost total surprinse de atenția bruscă din întreaga lume.

A fost ca o cursă în rollercoaster. Încă nu îmi vine să cred” , spune Lea Nielsen, una dintre fete.

“Este total copleșitor și emoționant. Nu este ceva care experimentezi în fiecare zi”. A adăugat Mathilde Nielsen,o altă fată din grup.

Totul a început pentru că ele găseau foarte dificil să se concentreze în timpul orelor, la școală:

“Noi am constatat că este dificil să ne concentrăm la școală, dacă am dormit cu telefonul aproape de cap, și câteodată am avut dificultăți în a dormi”, explică Lea Nielsen.

Așa că iată ce au făcut:

Au luat 400 semințe de creson și le-au pus în 12 tăvi. Apoi, au pus 6 tăvi în 2 camere separate la aceeași temperatură. Au dat aceeași cantitate de apă și de soare pentru toate tăvile timp de 12 zile.

Însă, 6 dintre tăvi au fost puse lângă două routere WiFi.  Același tip de router-e care emit același tip de radiații ca un telefon mobil obișnuit.

După 12 zile  ceea ce rezultatul a arătat a fost clar: semințele din apropierea router-ului nu au crescut și câteva dintre ele au suferit mutații sau au murit.

Mai sus, semințele care NU au fost expuse radiațiilor emise de router.
Mai sus, semințele care au fost expuse radiațiilor emise de router.

“Este absolut înspăimântator că există un efect așa de puternic, așa că am fost într-adevăr șocate de rezultat”, spune Lea.

Olle Johansson, un renumit profesor de la Institutul Karolinska din Stockholm, este unul dintre cercetatorii impresionați.

El va repeta acum experimentul cu un coleg belgian, profesorul Maria-Claire Cammaert la Universite libre din Bruxelles.

Conform celor spuse de el, acest experiment este absolut nemaipomenit:

„Fetele au rămas în sfera de aplicare a cunoștințelor lor, și cu dibăcie au implementat și dezvoltat un experiment foarte elegant. Bogăția de detalii și precizie este exemplară, alegerea cresonului a fost inteligentă, și aș putea continua cu mai multe exemple”, spune el.

El nu a ezitat în a le trimite o invitație pentru a merge pe acest drum:

“Sincer sper să își  petreacă viața profesională în cercetare deoarece eu cred că au o înclinație naturală pentru acest lucru. Personal, aș vrea să am acești oameni în echipa mea!”

Dar experimentul a dovedit ceva foarte important. Ceva ce majoritatea dintre noi facem fără să cunoaștem consecințele.

“Nici una dintre noi nu mai doarme cu telefonul aproape de pat. Fie telefonul este pus departe, fie este lasat în altă cameră. Și computerul este întotdeauna închis”, spune Lea.

Dacă patul tău este în apropierea unui router WiFi te sfătuim să schimbi poziția patului sau locația router-ului. Și atunci când vine vorba de somn, lasă tehnologia  acolo unde îi este locul.

traducere pentru OrtodoxINFO de Răzvan

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button