Cele două maici antiecumeniste de la Mănăstirea Frumoasa cer MMB cercetarea disciplinară a celor care le-au alungat din mănăstire

Apr 11, 2017 42322 17 http://bit.ly/2H6sHJV

Subsemnatele, maica Arsenia (Ana Tatiana) Tiron si maica Maria (Corina) Tiron vieţuitoare la Mănăstirea Frumoasa din Iaşi, respectuos Vă aducem la cunoştinţă faptul că la data de 06.04.2017 am fost alungate din mănăstirea în care suntem vieţuitoare într-o manieră violentă de către conducerea şi obştea mănăstirii, fără a ni se arăta nici un document în prealabil, din care să rezulte că Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a decis, prin vreuna din instituţiile disciplinare bisericeşti din subordinea sa, excluderea noastră din monahism sau alungarea noastră din mănăstire.

Cerere Maica Maria Tiron. by Ortodoxie on Scribd

Certificat IML maica Maria Miron by Ortodoxie on Scribd

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
17 Comentarii la “Cele două maici antiecumeniste de la Mănăstirea Frumoasa cer MMB cercetarea disciplinară a celor care le-au alungat din mănăstire”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mirela
  # 11 aprilie 2017 at 19:52

  A i te plânge lui Teofan de această stuaţie mi se pare că e din sfera: Scufiţa Roşie i se plânge lupului că bunica a fost mâncată şi vrea ca lupul să ia măsuri.
  Cred că maicile nu au naivitatea să creadă că Teofan e străin de manevrele asupra lor, deci presupun că vor să îl confrunte/oblige să ofere vreo explicaţie. Mă îndoiesc că se va obosi. Dealtfel, a apărut informaţia că şi despre maicile de la Văratec a declarat că nu-şi va murdări mâinile cu ele. De ce s-o facă, dacă are cohorte de slugi care se grăbesc la cele mai mârşave ascultări? Şi uite-aşa, rămâne cu imaginea de episcop bun în ochii celor care nu ştiu să distingă coarnele de sub blana de oaie!
  Dar e bine că apar aceste reacţii. Poate, astfel, unii naivi/ignoranţi vor mai deschide ochii asupra a ceea ce se petrece în bor, plus că şi cei care se pun în slujba dracilor sub pretext că ascultă de superiorul bisericesc ca de Hristos vor avea ocazia să constate că, dacă de legile lui Hristos nu le pasă, există legi laice de care ar trebui să ţină cont, dacă vor să nu se trezească la beciul domnesc.

 2. Maxymos
  # 11 aprilie 2017 at 23:10

  Stărețoaia respectivă acționată în judecată și să suporte consecințele ”ascultării necondiționate” față de superiori,care superiori,inclusiv ”angelicul”Teofan,ar putea în cele din urmă să constate pe pielea lor că bor nu este deasupra legii în România și că nu sunt despoți pe moșiile lor propii!!

 3. mirceaSAVU.:
  # 11 aprilie 2017 at 23:32

  , , , si uite asa, tot mai multi ortodocsi fug la secte;
  Cinste Lor, Prelatilor! ! !

 4. Adrian
  # 12 aprilie 2017 at 8:09

  În perioada când cele două măicuţe (cu 20 de ani de viaţă în mănăstire !!!) „extremiste” / „fanatice” / „schismatice” erau supuse corecţiei de rigoare, alte surori … http://www.activenews.ro/stiri/%E2%80%9ERaze-prin-zabrele-concert-sustinut-de-maicile-de-la-Diaconesti-dedicat-martirilor-comunismului-video-integral-.-Parintele-Amfilohie-Nu-vad-o-revigorare-a-vietii-in-Biserica-noastra-mai-puternica-decat-cinstirea-mesajului-martiric-al-acestor-eroi-142504

  show must go on !

  • Mirela
   # 12 aprilie 2017 at 9:39

   „Raze prin zăbrele”, concert susținut de maicile de la Diaconești, dedicat martirilor comunismului_______Da.Îl trădăm pe Hrisos, ne lepădăm de învăţătura Lui, dar o facem frumos, cu cântec.

   „Părintele Amfilohie: Nu văd o revigorare a vieții în Biserica noastră mai puternică decât cinstirea mesajului martiric al acestor eroi”___________Sigur, revigorarea vieţii în Biserica noastră se face cu apostazia! Acceptăm Creta, îi bumbăcim pe fanaticii care insistă să ne inoportuneze cu învăţăturile Sfinţilor Părinţi şi cu canoanele, instaurăm teroarea, îi caterisim pe nepomenitorii de eretici etc. Aşa se revigorează Biserica!
   Ce OBRĂZNICIE să mai vorbeşti despre „cinstirea mesajului martiric al acestor eroi”, când tu te lepezi cu nonşalanţă de Hristos ca de o cârpă murdară! Care e mesajul sfinţilor închisorilor, care au răbdat zeci de ani suferinţe de neînchipuit pentru Hristos? Să facem compromisuri cu mamona, să acceptăm erezia, să-L trădăm pe Hristos pentru un blid de linte?
   Amfilohie vorbeşte despre mesajul sfinţilor închisorilor, dar el îl aplică vreun pic? Face ca ei? Sau, din contră, laudă/acoperă/justifică apostazia din Creta şi, în timp ce creştinii care îi urmează în mărturisire pe sfinţii închisorilor sunt prigoniţi/asupriţi/caterisiţi/daţi afară din mănăstiri şi din şcoli/bătuţi etc. el se ţine de concerte în curtea prigonitorilor, ca să le gâdile auzul!

   Mesaj de la Dumnezeu pentru Amfilohie, Mare Brânză: „Pentru ce tu istoriseşti dreptăţile Mele şi iei legământul Meu în gura ta? Tu ai urât învăţătura şi ai lepădat cuvintele Mele înapoia ta.”

   Ruşine, Amfilohie!

   • Nicoleta
    # 12 aprilie 2017 at 12:16

    Mirela, mulțumesc. Sper ca într-o zi să ne putem cunoaște și să vorbim față către față. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și mântuire. Doamne, ajută!

   • Mirela
    # 12 aprilie 2017 at 13:07

    Mulţumesc, Nicoleta! Să ne ajute Dumnezeu să ne mântuim sufletele, căci altfel doar spre osândă trăim!

 5. Spaceman
  # 12 aprilie 2017 at 10:23

  Foarte bine, aşa trebuie procedat. Să meargă mai departe cu acțiunile legale, chiar dacă le-au iertat creștinește pe bătăușele ‘surori’, să nu cedeze la lingușiri de împăcare.

  Teofan să răspundă legal dacă maicile bătăușe — ‘războinicele iadului’ — au avut sau nu ‘binecuvântarea’ lui.

  • Mirela
   # 12 aprilie 2017 at 10:41

   Spaceman

   Teofan e versat, nu lasă dovezi la locul crimei. Crezi că bătăuşele au vreo dovadă că el e capul răutăţilor? Dar mi s-ar părea corect ca aceste cozi de topor, „maicile” iadului, care au fost capabile să le trateze în stil mafiot şi să le bage în spital pe cele cu care 20 de ani au fost surori, să simtă pe propria piele consecinţele ticăloşiei lor. Şi să vadă cum Teofan se dezice de ele şi declară că nu are nici o legătură cu procedura şi că au acţionat pe cont propriu. Merită! Ba ar fi frumos ca, pentru a-şi salva imaginea de om duhovnicesc, Teofan să o depună din stăreţie pe bătăuşă şi să le canonisească sau chiar să le excludă din monahism pe toate.

   • Spaceman
    # 12 aprilie 2017 at 16:11

    Mirela

    Teofan va trebui să dea o declarație scrisă prin care să arate de partea cui este, a maicilor bătăușe sau a măicuțelor bătute și prigonite pentru că nu sunt de acord cu ecumenismul și sinodul din Creta.

    Teofan arătând că nu este de partea bătăușelor din mănăstire este forțat să condamne orice act de agresiune, de prigonire, împotriva celor care nu sunt ecumeniști și nu sunt de acord cu sinodul din Creta, încurajând astfel tot mai mulţi monahi să ia exemplul măicuțelor bătute și prigonite — acela de a nu mai participa la slujbele celor care pomenesc eretici.

    Eu cred că șarpele Teofan va încerca disperat calea împăcării amiabile — spunând apoi că acest caz de la mănăstirea Frumoasa din Iași — a fost doar o neînțelegere nefericită — condamnând apoi activismul împotriva ecumenismului și a celor hotărâte la sinodul din Creta — până la clarificări ulterioare — pentru a nu izbucni alte violenţe.

    • Mirela
     # 12 aprilie 2017 at 17:45

     Spaceman,

     Eu nu cred că Teofan va da vreo declaraţie scrisă, aşa cum nu a dat nici în chestiunea altor abuzuri şi prigoane. E acesta primul caz?
     Sunt antecedente similare, unele publice, precum alungarea maicilor de la Văratec în plină iarnă, asaltul mafiot asupra Schitului Rădeni,etc. Ce declaraţii a dat în privinţa lor?
     Cât despre faptul că va încerca ascunderea gunoiului sub preş, ca să doarmă lumea liniştită în continuare, asta cred. Cum? Deocamdată, aşa cum reiese din articol, prin şantajarea/intimidarea maicilor bătute, în încercarea de a le face să le treacă cheful de reclamaţii.

     • Adrian
      # 13 aprilie 2017 at 6:56

      Dragă d-nă Mirela,

      Ba uite că ÎPS-ul dă declaraţii …

      „… În vremuri tulburi, precum cele de astăzi, încercări și pericole vin, uneori, și din interiorul Bisericii. Pe de o parte, nu toți credincioșii păstrează întru totul calea dreptei credințe. Superstițiile, relativismul doctrinar, căsătoriile cu cei de alte credințe, lipsa vieții liturgice sau săvârșirea de păcate grele și lipsa pocăinței aduc mari prejudicii vieții bisericești. Starea de veghe nu trebuie să lipsească pentru îndreptarea unor astfel de situații.

      Asistăm, pe de altă parte, la anumite manifestări schismatice care tulbură rânduiala și pacea întru Adevăr din Biserică. Din râvnă lipsită de înțelepciune[16], unii clerici sau monahi, urmați de ucenicii lor, aduc un mare rău dreptei credințe pe care pretind că o apără. Pe motive neîntemeiate, acuză de erori doctrinare Sinodul din Creta și îndeamnă la ruperea comuniunii cu parohiile și mănăstirile care rămân, cu statornicie, în legătură cu episcopii lor, cu Sfintele Sinoade ale Bisericilor Ortodoxe locale, cu întreaga Ortodoxie. Aceste situații nu sunt noi în istoria Bisericii. Vorbind despre astfel de tulburări, Sfântul Grigorie Teologul îi numește pe cei care le provoacă și le întrețin „mult-prea-iubitori de Dumnezeu și mult-prea-iubitori de Hristos”[17], un fel de „ultra-ortodocși”, care i-au fost cei mai mari potrivnici în lupta sa pentru apărarea credinței ortodoxe. Cu durere, cu dragoste părintească și cu nădejde, mă adresez acestor persoane care tulbură viața Bisericii, îndemnându-i prin cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: „Să dorim pacea pe care acela (vrăjmașul) o urăște. Să încetăm a mai cântări și a mai pune în cumpănă cuvintele dogmei. Să încetăm a mai vrea să fim învățători ai învățătorilor, să urâm a ne mai lupta în cuvinte, spre pierzania celor ce ascultă. Să credem așa cum Părinții ne-au predat. Nu suntem mai înțelepți decât Părinții, nu suntem mai exacți decât învățătorii noștri, nu suntem noi păstori ai păstorilor, ci oi”[18].

      În duhul celor spuse de Sfântul Ioan Gură de Aur, rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască nouă și lumii întregi pacea Sa cea sfântă pe care a împărtășit-o ucenicilor în ziua Învierii Sale. Pacea și bucuria Învierii să pătrundă în fiecare casă, în fiecare familie și în inima tuturor! Și astfel, întăriți întru taina biruinței lui Hristos asupra iadului, a păcatului, a necredinței și a dezbinării, să rămânem uniți în Biserica Lui cea Sfântă și să rostim cu toții:

      Hristos a înviat!

      Al vostru frate și părinte întru Hristos,

      † TEOFAN …”

      extras (desigur scos din context !) din, iarăşi, pastorala de Paşti 2017 a domniei sale ! – ŞARPELE !!!
      (pentru cine stă bine cu stomacul şi nu are probleme cu hiperglicemia … https://mmb.ro/scrisoarea-pastorala-inaltpreasfintitul-teofan-la-sarbatoarea-invierii-domnului-2017)

     • Mirela
      # 13 aprilie 2017 at 8:11

      Dragă Adrian,
      Da, de declaraţii de astea, în stilul lupului mieros care vrea să te atragă în staul doar pentru a te mânca la cină, îl consider capabil pe acest PREAVICLEAN Teofan.
      Ce îndrăzneală! El afirmă că “relativismul doctrinar, căsătoriile cu cei de alte credințe… aduc mari prejudicii vieții bisericești” şi tot el ni le bagă pe gât, prin acceptarea drept ortodoxie a apostaziei din Creta şi prin semnătura lui pe actele trădării!
      Cu câtă obrăznicie îşi ia drept temelie a argumentaţiei “pacea întru Adevăr din Biserică”, deşi el vrea o pace mincinoasă şi luptă tocmai împotriva Adevărului. Vorbeşte despre “dreapta credinţă” ca şi cum el ar apăra-o, nu ca şi cum ar surpa-o! Are tupeul să pomenească de “Sfintele Sinoade ale Bisericilor (atenţie la plural!)” (care sfânt sinod, Creta?), când el şi restul apostaţilor le calcă în picioare!
      Şi altele, pe care de SCÂRBĂ nu le mai comentez. E ca învăţătorii de Lege ai iudeilor: Îl ucide pe Hristos, dar vrea să ne convingă că face lucrarea Tatălui. Şi, din păcate, sunt sigură că pe naivi/necuraţi la inimă, educaţi în legea nejudecării fără s-o priceapă, îi anesteziază/otrăvăşte cu acest venin amestecat cu miere, spre a lor pierzare.
      Mare dreptate aveau sfinţii care spuneau că în vremurile din urmă oamenii vor trebui să se pună ei înşişi la punct şi să se călăuzeazscă după Sfinţii Părinţi. O comentatoare îndrăznea să susţină, în pofida fărădelegii evidente a bătăuşelor, că mântuirea călugăriţei se obţine prin ascultarea ca de Hristos a stareţei şi a episcopului!!! De Sfinţii Apostoli, care ne-au învăţat să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni, au uitat, şi fac fărădelegi crezând că de Hristos ascultă! Câtă orbire!
      Cred că urmează să-l vedem pe Sf. Nicolae la baza argumentaţiei că bătaia măicuţelor antiecumeniste a fost lucrare dumnezeiască!

 6. Nicoleta
  # 12 aprilie 2017 at 12:22

  De aceea nu au mai dat Părinții dezlegare la călugărie, pentru că știau ceea ce avea să urmeze.
  Din punctul meu de vedere, măcuțele prigonite nu trebuie să își caute dreptatea pentru vătămările primite, ci să se roage la Dumnezeu, că El le poate pe toate. Apoi, mai bine este să îți primești dreptatea de la Domnul, decât de la oameni. Să se bucure, că tocmai în Sfântul și Marele Post pătimesc acestea. Să accepte cununa și nu să împingă mâna care le-o pune pe cap.
  Dumnezeu să le ajute!

  • Mirela
   # 13 aprilie 2017 at 12:27

   Părerea mea este că e foarte bine ca maicile să urmeze calea legii. Nu pentru a-şi găsi dreptatea — pe care cred că ştiu ele foarte clar că nu au a o căuta la Teofan –, ci pentru ca persoanele cu bună intenţie care habar nu au că au fost trădate de păstori să afle că ceea ce se petrece în bor nu e deloc în regulă. Azi auzi de maicile de la Văratec, mâine de călugării de la Rădeni, poimâine de bătaia celor de la Fromoasa… Peste un caz treci, peste al doilea poate treci iar sau nu auzi despre el, dar când cazurile se înmulţesc şi se agravează, începi sî te preocupi şi să mai cercetezi.
   Poate că mulţi merg la bisericile pomenitorilor de eretici din totală neştiinţă, habar n-având că păstorul e lup trădător şi-i uneşte cu erezia. Un om cinstit/sincer, dar mai ignorant, poate fi păcălit de mesajele mieroase ale ierarhilor şi preoţilor trădători, dar nu cred că va înghiţi drept acţiune ortodoxă un gest precum alungarea în plină iarnă a maicilor de la Văratec sau ruperea picioarelor maicii de la Frumoasa. Astfel de gesturi, mai ales ultimul, sunt prea de tot pentru a fi trecute cu vederea fără să te întrebi serios ce se întâmplă şi ce fel de ortodocşi sunt cei care le fac.

Trackbacks/Pingbacks
 1. Mitropolitul IEROTHEOS VLACHOS este CAL TROIAN? Iar tine o Conferinta la Iasi, Dumnica, 30 aprilie | Saccsiv - Weblog - 27 aprilie 2017

  […] Cele două maici antiecumeniste de la Mănăstirea Frumoasa cer MMB cercetarea disciplinară a celor… […]

Scrie un comentariu

Scroll Up