SONDAJ OrtodoxINFO: Cunoașteți un preot pomenitor al ierarhilor cretani, care să fie antiecumenist (și anti-Creta)?

Apr 8, 2017 4474 8 http://bit.ly/2H76hIP
Cunoașteți un preot pomenitor al ierarhilor cretani, care să fie antiecumenist (și anti-Creta)?

Da
Nu

Poll Maker

Notă: Realizăm acest sondaj pentru a avea o situație concretă a preoților ecumeniști și anti-ecumeniști din BOR.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
8 Comentarii la “SONDAJ OrtodoxINFO: Cunoașteți un preot pomenitor al ierarhilor cretani, care să fie antiecumenist (și anti-Creta)?”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mihai
  # 8 aprilie 2017 at 18:37

  Il știam pePr Aldea Mihai Andrei, care era pomenitor și antiecumeniste, acum in ceea ce privește traiectoriile lui mă pune pe gânduri

 2. mirela
  # 8 aprilie 2017 at 18:54

  in iasi sint pr pomenitori si sa fie anticreta ???

 3. Mirela
  # 8 aprilie 2017 at 23:41

  Din ceea ce am auzit nu prea de curând, pr. Eftimie Mitra, pr. Aniţulesei şi pr. Valică sunt antiecumenişti şi anticreta, dar pomenitori. Asta dacă nu cumva s-au sucit în privinţa primelor două, între timp. Oricum, prin părtăşia la erezie care se realizează pomenind un episcop eretic, nu cred să mai existe multă vreme de acum înainte astfel de preoţi, ci consider că fie vor urma calea pomenirii, fie pe cealaltă.

  • redactor
   # 8 aprilie 2017 at 23:43

   Acesti preoti isi asuma un risc la limita ereziei. Nu poti fi cu adevarul, pomenind pe semnatarii minciunii. Ei mizeaza pe faptul ca ierarhii de care apartin nu au fost personal in Creta. Prin tacere si acestia se fac partasi la fel ca semnatarii documentelor eretice din Creta.

   • Mirela
    # 9 aprilie 2017 at 0:39

    Părerea mea este că preoţii care pomenesc ierarhul, deşi sunt antiecumenişti şi anticreta, o fac din aceleaşi motive ca mulţi alţii care ştiu despre ereziile semnate în Creta: nu vor să-şi piardă avantajele, mai ales materiale, de care se bucură. Că ierarhul pomenit nu a fost în Creta consider că e scuza, nu miza. Altfel, de ce atâţia preoţi au zis că aşteaptă să vadă ce se decide la Bucureşti, apoi nu mai pomenesc? Iar după sinodul de la Bucureşti, se fac că plouă şi tot aşteaptă altceva, eventual au ajuns să spună că ierarhul e OK?
    De ce sucirile pr. Simeon de la Sihăstria? De ce pr. Valică a întrerupt pomenirea, dar a reluat-o rapid?
    Dacă nepomenirea ierahului le-ar aduce preoţilor avantaje materiale, iar pomenirea le-ar aduce sărăcie şi prigoană, credeţi că numărul de preoţi nepomenitori ar fi cel de acum?
    Eu sunt sigură că nu.

 4. sky
  # 9 aprilie 2017 at 11:50

  Vad ca se poate vota de mai multe ori, e valid?
  Sondajul mi se pare neelocvent din mai multe motive, un exemplu: cei mai multi care voteaza sunt mireni, iar ei cunosc de cele mai multe ori un singur preot, cel din parohia lor de obicei; insa in manastiri sunt multi preoti care desi inca pomenesc ierarhul, totusi sunt antiecumenisti si nu impartasesc deciziile din Creta, iar vietuitori din manastiri care voteaza aici sunt foarte putini.

 5. Cristi
  # 9 aprilie 2017 at 18:37

  Ce se intampla daca primul preot din romania a încetat pomenirea episcopului si după a fost dat afar?din preotime

Trackbacks/Pingbacks
 1. SONDAJ OrtodoxINFO: Cunoașteți un preot pomenitor al ierarhilor cretani, care să fie antiecumenist (și anti-Creta)? | Saccsiv - Weblog - 9 aprilie 2017

  […] OrtodoxInfo propune urmatorul sondaj: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up