X

RUSIA se îndreaptă cu o fregată spre navele americane ce au atacat SIRIA. Care este reacția CHINEI

de null

Russian frigate in the eastern Mediterranean

ALERTĂ – Rusia mută DECISIV în Mediterană, după atacul SUA în Siria

Rusia a trimis, vineri, o fregată a Flotei din Marea Neagră în Marea Mediterană, în apropierea navelor americane care au lansat atacul din Siria, afirmă surse citate de postul Fox News.  Măsură vine după ce Ministerul Apărării rus a anunţat că apărarea aeriană siriană va fi întărită.Fregata rusă Amiral Grigorovici RFS-494 a traversat vineri Strâmtoarea Bosfor dinspre Marea Neagră spre Mediterană, a declarat un oficial al apărării SUA. Fregata rusă se îndreaptă spre cele două nave militare americane care au lansat vineri dimineaţă zeci de rachete spre Siria.

De asemenea, dinspre Siria vin detalii despre mișcările Rusiei, care a decis să-și sporească securitatea în zonă. Conform ministrului Apărării din SUA, Rusia și-a trimis noi baterii S-300 și S-400 în baza sa militară din Siria, acestea având scop defensiv, informează RT.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fregata Amiral Grigorovici este echipată cu sisteme avansate de rachete Kalibr.

Totodată, Rusia şi-a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria.

China REACŢIONEAZĂ după bombardamentul american din Siria

Xi Jinping
China a cerut vineri “să se evite deteriorarea situaţiei” în Siria după loviturile aeriene americane împotriva unei baze militare a regimului de la Damasc, condamnând totodată “folosirea armelor chimice de către orice ţară”, relatează AFP, conform agerpres.Această reacţie a avut loc chiar în momentul în care agenţia oficială chineză Xinhua a anunţat că preşedintele american Donald Trump, care a ordonat loviturile în Siria în marja unei reuniuni în Florida cu omologul său chinez Xi Jinping, a fost de acord să efectueze o vizită în China în 2017.

Preşedintele Trump a anunţat joi că a ordonat lovituri aeriene împotriva regimului sirian Bashar al-Assad, pe care îl acuză că a “lansat un atac oribil cu arme chimice împotriva civililor nevinovaţi din oraşul Khan Shaykhun”.

“Suntem profund şocaţi” de atacul asupra Khan Shaykhun, “pe care-l condamnăm ferm (…) Ne opunem utilizării armelor chimice, indiferent de ţară sau organizaţie, indiferent de circumstanţe şi de scop”, a declarat Hua Chunying, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez.

Totodată, China a cerut “o anchetă independentă şi completă”. “Avem nevoie de dovezi solide”, a spus oficialul chinez.

Cu toate acestea, “în relaţiile internaţionale, China se opune folosirii forţei şi recomandă dialogul pentru rezolvarea paşnică a conflictelor (…) Noi cerem de asemenea o rezolvare politică a problemei siriene”, a mai spus ea.

“Urgenţa pentru moment este evitarea deteriorării situaţiei. Sperăm că toate părţile implicate îşi vor păstra calmul şi se vor abţine de la orice escaladare a tensiunii”, a insistat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei chineze.

Întrebată în legătură cu legitimitatea preşedintelui sirian, ea a răspuns: “Preşedintele Bashar al-Assad a fost ales de poporul sirian (…) Poporul sirian trebuie să hotărască viitorul ţării”, a adăugat oficialul chinez, adăugând că ţara sa ‘nu se amestecă niciodată în chestiunile interne ale altor ţări’. ‘Respectăm faptul că poporul sirian trebuie să-şi aleagă singuri lideru. Ei sunt cei care trebuie să decidă’, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, citată de EFE.

Totodată, Hua a refuzat să clarifice faptul dacă preşedintele Xi a fost informat în prealabil despre atacul lansat de Washington şi nici nu a comentat dacă subiectul a fost abordat de cei doi preşedinţi. Întrebată dacă acţiunea militară a SUA în Siria trimite un mesaj Coreii de Nord după ultimele teste cu rachete efectuate de această ţară, purtătoarea de cuvânt a MAE chinez s-a limitat să remarce că ‘pacea şi dialogul’ reprezintă calea pentru soluţionarea acestui conflict.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button