Urăști trecerea la ora de vară ? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate

apr. 7, 2017 2097 1 http://bit.ly/2H8Vcqy

https://www.antena3.ro/thumbs/big3/2017/03/06/ora-de-vara-2017-cand-se-schimba-ora-si-cum-trebuie-sa-ne-potrivim-ceasurile-437351.jpg

De Joseph Ax

New York (Reuters): pentru cei mai mulți americani trecerea la ora de vară înseamnă un singur lucru: pierderea unei ore de somn. Și atunci care-i scopul?

De fapt este o întrebare rezonabilă, conform studiilor științifice aflate în creștere.

Trecerea la ora de vară este practica de a da ceasurile cu o oră înainte pe timpul verii astfel ca lumina zilei să se mențină mai mult timp pe parcursul serii. Cea mai mare parte a Americii de Nord și a Europei urmează acest obicei, în timp ce majoritatea celorlalte țări, nu.

Când ceasurile din aproape toată America, pe timpul primăverii, sunt date înainte cu o oră la 2 a.m. Duminica, este probabil să crească rata infarctului și atacurilor cerebrale, a accidentelor rutiere și reducerea productivității muncii, spun studiile. De asemenea eșuează în a economisi la factura de energie, contrar cu ceea ce credeau experții odinioară.

În Decembrie, o revistă de psihologie a publicat rezultate ce arată că judecătorii federali au dat sentințe cu, în medie, 5 % mai mari în ziua de după trecerea la ora de vară, față de cele cu o săptămână înainte sau după.

Perturbările, chiar și cele minore, pentru somnul de odihnă al oamenilor poate avea efecte uriașe, conform cercetătorilor.

„Studiul nostru arată că schimbările bruște, chiar și cele mici în materie de somn, pot avea efecte în detrimentul altor aspecte,”

spune Amneet Sandhu de la universitatea din Colorado pentru Reuters în 2014 după studiul său la spitalul Michigan unde a constatat 25% creșteri de atac cardiac în Lunea de după Duminica trecerii la ora de vară.

Ora de vară ce ține până toamna, a fost adoptată la scară largă în timpul celui de-al doilea război mondial ca o măsură de economisire a energiei. Rațiunea era ca oamenii să petreacă mai mult timp la lumina zilei pentru a economisi energia electrică.

Dar studiile au eșuat în general în a arăta economii semnificative la energie asociate cu schimbarea orei.

Multă lume și-a exprimat frustrarea pe rețelele de socializare Sâmbătă, fiind conștienți că vor pierde o oră de somn.

„Trecerea la ora de vară pare ca un complot comunist pentru a ne provoca tuturor oboseală și dezorientare, crezând că guvernul vrea să ne ajute,” a scris pe Twitter Michael Farris Jr.

Pentru a renunța la ora de vară sau extinderea acesteia pe tot parcursul anului e nevoie de o lege aprobată de congresul SUA. Statele pot opta pentru a ieși din ora de vară dar sunt obigate să folosească o oră standard din noiembrie în martie.

Legislatorii din unele state au făcut demersuri fără succes pentru a elabora legi de abandonare a orei de vară, dar Arizona și Hawaii sunt singurele care nu își mai schimbă ceasurile de 2 ori pe an. Pentru toți ceilalți, dimineața de duminică sosește un pic mai devreme decât de obicei.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Trackbacks/Pingbacks
  1. Urăști trecerea la ora de vară? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate | Saccsiv - Weblog - 7 aprilie 2017

    […] trecerea la ora de vară? Cercetătorii spun că ai putea avea dreptate, ne informeaza OrtodoxInfo, citand Yahoo […]

Scrie un comentariu

Scroll Up