X

Seful Dumei din Rusia avertizeaza: Ce fac americanii in Siria se poate intoarce IMPOTRIVA tuturor TARILOR EUROPENE, iar primul ministru Medvedev susţine că atacul american a fost la un pas de declanşarea unor confruntări militare cu Rusia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viaceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), a avertizat vineri ca rolul de “politist mondial” ar putea avea consecinte nefaste, anuntand ca Duma se va adresa astazi cu un apel catre Europa in contextul atacului american asupra bazei siriene de langa Homs. 

“Nu exclud ca inca de astazi vom discuta acest subiect si vom lansa un apel catre Adunarea Parlamentara a OSCE si Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Tarile europene trebuie sa inteleaga ca tot ceea ce fac acum Statele Unite ale Americii, lovind Siria, se poate intoarce impotriva noastra, impotriva tuturor tarilor europene“, a afirmat Volodin, un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, citat de agentia TASS.

In opinia sa, atacul american asupra bazei aeriene siriene a asigurat practic un ragaz gruparii jihadiste Statul Islamic.

ISIS…. aplauda astazi SUA, care i-au acordat o pauza si posibilitatea de a-si consolida fortele“, a spus presedintele Dumei de Stat, adaugand ca acum sunt practic “anulate” toate masurile intreprinse de Rusia si de cei care au sprijinit aceste masuri, intre care si SUA, in problema siriana si care vizau de fapt combaterea terorismului.

Viaceslav Volodin a cerut sa se faca totul pentru a preveni evolutia evenimentelor din Siria dupa scenariul irakian.

La fel ca Administratia de la Kremlin, presedintele Dumei a insistat ca atacul cu rachete american a fost efectuat “sub motivul complet fals” ca Siria ar detine arme chimice, in timp ce asta nu ar fi adevarat, sustine el.

SUA au ripostat in noaptea de joi spre vineri la presupusul atac cu arme chimice al regimului Bashar al-Assad, lansand 59 de rachete de croaziera asupra unei baze siriene de langa Homs, au relatat anterior agentiile internationale de presa.

Medvedev susţine că atacul american asupra bazei al-Shaayrat a fost la un pas de declanşarea unor confruntări militare cu Rusia

Medvedev susţine că atacul american asupra bazei al-Shaayrat a fost la un pas de declanşarea unor confruntări militare cu Rusia

Premierul Rusiei, Dimitri Medvedev, a declarat vineri seara că atacul american lansat asupra bazei forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat a fost la un pas de declanşarea unei confruntări militare între Moscova şi Washington, transmite Reuters.

Acesta a atras atenţia asupra riscurilor asumate de preşedintele Donald Trump atunci câna a cerut prima operaţiune majoră împotriva forţelor guvernamentale din Siria.

Oficialii americani au informat forţele ruse înainte de atac, care reprezintă un răspuns faţă de atacul chimic lansat de armata siriană asupar civililor din localitatea Khan Sheikhoun.

Medvedev a acuzat că lansarea unor rachete de croazieră de pe navele americane reprezintă o acţiune ilegală, care a fost la ”un pas de declanşarea unor confruntări militare cu Rusia”.

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat că vrea să suspende acordul cu Statele Unite cu privire la siguranţa zborului în spaţiul aerian din Siria.

”Aceasta nu este prima oară când Statele Unite au recurs la asemenea măsuri nechibzuite, care nu fac altceva decât să exacerbeze problemele şi să ameninţe securitatea mondială”, denunţă Moscova.

Rusia a respins acuzaţii occidentale care-l vizează pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pe care Washingtonul, Londra şi Parisul îl consideră vinovat de atacul cu gaze toxice de marţi soldat cu zeci de morţi în provincia Idleb.

Ministerul rus apreciază că atacul american cu rachete de croazieră era pregătit dinainte de incidentul din provincia Idleb.

Totodată, preşedintele Vladimir Putin a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate vineri, pentru a discuta despre atacul american, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului pentru presă.

Rusia şi-a suspendat acordul cu Statele Unite cu privire la siguranţa zborului în spaţiul aerian sirian în urma atacului.

Peskov a anunţat că Moscova va păstra deschise canalele de comunicare tehnică şi militară cu Washingtonul, dar că nu va schimba vreo informaţie prin intermediul lor.

”În urma atacului (american) cu rachete (de croazieră), riscul (de coliziune între aeronave ruse şi americane) este semnificativ mai mare”, a declarat Peskov.

Acest atac este în interesul Statului Islamic şi altor grupări radicale care operează în Siria, a denunţat Peskov.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button