X

Prilej pentru ECUMENISM la inaugurarea Bisericii Parohiei Sfântul Mucenic Bonifatie din San Bonifacio di Verona

de null

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din mila lui Dumnezeu și cu ocrotirea sfântului Mucenic Bonifatie, în data de 1 aprilie 2017 a fost inaugurat noul locaș de slujire al Parohiei “Sfântul Mucenic Bonifatie” din orașul San Bonifacio di Verona.

La inaugurare s-a săvârșit Slujba de Te Deum și s-au binecuvântat lucrările săvârșite de Preasfințitul Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei dimpreună cu un sobor de preoți din Protopopiatele Triveneto II și Triveneto I.

De asemenea, au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai Diocezei Catolice, ai Consulatului Român de la Trieste, ai autorităților locale și ale unor diverse asociații. 

La sfârșitul slujbei, Preacucernicul Părinte Protopop Gabor Codrea a vorbit despre faptul că, în puțină vreme, comunitatea ortodoxă din San Bonifacio și împrejurimi a ajuns la o oarecare maturitate, integrându-se în contextul social local și găsind căile potrivite pentru a avea un nou locaș de cult.

 

Apoi Sfinția sa a coordonat intervențiile tuturor reprezentanților oficiali, oferind mai întâi cuvântul Monseniorului Giuseppe dal Ferro, reprezentantul pentru Ecumenism din cadrul Diocezei de Vicenza și trimisul oficial al Episcopului Catolic Beniamino Pizziol, care a mulțumit întregii comunități ortodoxe române, afirmând că prezența noastră în mijlocul italienilor este un semn de spiritualitate pentru că, prin rugăciune, reamintește și mărturisește cele două mari dogme ale creștinătății: cea a Sfintei Treimi și cea a Întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Totodata, și-a exprimat bucuria de a vedea împreună pe ortodocși și pe catolici uniți în cadrul unui moment special care îmbogățește spiritual și pe unii, și pe ceilalți.

A luat apoi cuvântul domnul Consul Laurențiu Babei de la Consulatul General al României la Trieste, care a mulțumit autorităților religioase și civile italiene pentru faptul că sprijină comunitățile române din Italia pentru a putea avea propriile locașuri de cult.

Domnia sa a fost urmat de domnul Giampaolo Provoli, primarul orașului San Bonifacio, care a arătat cât de mult țin sanbonifacezii la capela vechiului spital, spunând: „acest loc nu este un loc ca multe altele, aceasta este capela care pentru noi, sanbonifacezii, pentru cei de o vârstă cu mine, a reprezentat locul în care am îngenunchiat pentru a-i plânge pe cei dragi nouă care sufereau aici, în lateral, pentru că aici, în jur, era vechiul spital… De aceea este un loc foarte drag nouă… Mă bucur din inimă că această capelă a fost redeschisă pentru toți cei care vor să Îl laude pe Dumnezeu și să se roage pentru toți cei suferinzi ai lor, pentru că aceeași suferință ne unește pe toți…”.

După intervenția domnului primar, Părintele Protopop a mulțumit persoanelor care au avut un rol decisiv în primirea locașului de cult: asesorului regional pentru sănătate, dl. Luca Coletto, și directorului ULSS 9 Scaligera – dl. Pietro Girardi, care, din păcate, nu au putut fi prezenți.

Aproape de final, a luat cuvântul și Părintele Paroh Daniel Stîngă, care a mulțumit autorităților italiene pentru încrederea acordată prin darea locașului de cult în chirie; credincioșilor care s-au implicat atât financiar, cât și prin muncă la restaurarea bisericii, spațiilor adiacente și parcării; preotesei Andreea Stângă, care i-a fost alături într-o perioadă de mare efort; părintelui Protopop Gabor Codrea, care a sprijinit constant parohia în îndeplinirea obiectivelor ei; și în mod special, Preasfințitului Episcop Siluan, pentru încrederea de a-i fi dat misiunea de a deschide o nouă parohie și de a-i fi oferit funcția de consilier, tânăr și necopt fiind.

La final, Preasfințitul a evidențiat importanța faptului de a avea un locaș de cult și i-a îndemnat pe toți să stăruie în rugăciune, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul dat și pomenind mereu pe cei care au construit biserica. În semn de prețuire și recunoștință, Preasfinția Sa a primit din partea parohiei icoana Sfântului Ierarh Bonifatie, care a devenit al doilea ocrotitor al parohiei, după ce, în urma cu ceva timp, Episcopia Italiei a dăruit parohiei o părticică din moaștele sfântului, el fiind și unul dintre ocrotitorii orașului.

În cele din urmă, toți invitații alături de toți credincioșii prezenți au rămas la agapa frățească, iar pentru faptul că anul omagial 2017 este dedicat în Patriarhia Română Sfintelor Icoane, toți reprezentanții oficiali și toți preoții catolici au primit în dar câte o icoană.

Pentru toate Îi mulțumim Domnului și Îi cerem „să locuim în casa Sa în toate zilele vieții noastre”.

A consemnat: Părintele Daniel Stîngă, Parohia “Sfântul Mucenic Bonifatie” din San Bonifacio di Verona

           

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button