„TERORIST”, eticheta de care nu mai scapi. Drama barbatului acuzat pe nedrept ca a comis atacul terorist din Rusia

apr. 6, 2017 1548 0 http://bit.ly/2H7Pvcf

Dupa atentatul de la metroul din Sankt Petersburg, viata lui Ilyas Nikitin s-a schimbat radical. Omul a fost acuzat pe nedrept de implicare in atac, iar poza sa a circulat in toata media rusa.

Inca de luni, publicatiile au spus ca el este autorul atacului care a omorat 14 oameni. Atunci cand Ilyas si-a vazut chipul in ziar a mers la cea mai apropiata sectie de politie pentru a-si demonstra nevinovatia. Chiar si asa, situatia a fost departe de a se fi rezolvat, relateaza The Moscow Times..

Problemele reale au inceput chiar de a doua zi, cand, la Moscova fiind, s-a imbarcat intr-un avion cu destinatia Orenburg. Dupa ce mai multi pasageri l-au recunoscut si s-au plans insotitorilor de zbor, omul a fost escortat afara din aeronava. Nimeni nu i-a acceptat explicatiile.

Cea mai recenta lovitura pentru Nikitin a venit miercuri, cand seful sau l-a instiintat ca este concediat, la cererea autoritatilor locale.
Ilyas a copilarit in regiunea rusa Bashkortostan si a studiat la Academia Militara Ryazan. A luptat in armata Rusa in Cecenia. Acum este capitan in rezerva si lucreaza ca sofer de TIR.

„Reporterii care m-au numit terorist m-au vanat pe mine si pe familia si prietenii mei. Acum nici nu pot sa ma mai urc intr-un avion. Va rog sa incetati. Lasati-ma sa traiesc in pace.” a declarat Nikitin.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up