X

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul copiilor maltratați din Centrul de Plasament Lugoj

de null
https://vocea.biz/wp-content/uploads/2017/01/ciorbea-e1486135120229.jpg

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a efectuat, prin Departamentul pentru Prevenirea Torturii, o vizită inopinată la Centrul de Plasament Lugoj. Rezultatele vizitei vor fi făcute publice după finalizarea investigațiilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sesizarea din oficiu este urmarea apariției, în presă, a unor informații conform cărora la Centrul de Plasament de pe strada Bocșei din Lugoj, mai mulți minori instituționalizați susțin că sunt agresați fizic de unii educatori.

Conform relatărilor mass-media, copiii o acuză și pe directoarea institutiei. Ei spun că au fost situații în care educatorii asistau indiferenți la bătăile și scandalurile iscate între colegi, fără să intervină. Alții s-au plâns de faptul că personalul fură din centru, iar la masă angajații se servesc primii, iar apoi le dau și lor mâncare, în timp ce unora dintre ei angajații de la birouri le rețin de luni de zile alocațiile, pentru a avea bani să repare ce au stricat copiii.

“Îngrijorat de situația copiilor din România, Avocatul Poporului va efectua o serie de anchete, analize, demersuri la autorități/ instituții și va întocmi un Raport special cu privire la situația copiilor din România care va fi înaintat, conform Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, Președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului. Sesizarea din oficiu și anchetele vizează, între altele, posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Raportul special privind situația copiilor din România va urmări formularea de propuneri de modificare și completare a legislației, precum si luarea unor măsuri în scopul îmbunătățirii situației copiilor. ”, a comunicat Matei Vârtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button