Urmări Brexit: Zvonuri de război între Marea Britanie și Spania

apr. 4, 2017 1988 0 http://bit.ly/2qElA0p

http://cruiseweb.com/admin/Images/image-gallery/gibraltar-united-kingdom-cruise-port-banner.jpg

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana pune din nou pe tapet problema Gibraltarului, mica peninsulă disputată de Regatul Unit și Spania, care poate degenera inclusiv într-un razboi între cele două țări.

Premierul britanic a transmis deja că nu va permite niciodată ca Gibraltarul să iasă de sub controlul Londrei, iar un fost lider conservator, până la a intra în război cu Spania, pentru a apăra suveranitatea asupra Gibraltarului, așa cum Margaret Thatcher a făcut cu Insulele Falkland.

Deși Marina Regală a Regatului Unit este mai slabă decât era în timpul războiului din Insulele Falkland, aceasta tot ar putea înfrânge Spania, susțin experți militari pe care tabloidele din Regatul Unit s-au grăbit să-i întrebe ce sorți de izbândă ar avea Marea Britanie într-un război cu Spania.

De exemplu, Chris Parry, un amiral în retragere, fost director din Ministerul Apărării, sfătuiește guvernul britanic să investească mai mult în capacitatea militară a Marii Britanii, dacă vrea să-și păstreze influența asupra Gibraltarului, informează The Telegraph. Totuși, Parry menționează că nu crede că tensiunile actuale ar putea duce la un conflict militar.

„Activele noastre de război sunt slabe și după anii de operațiuni din Afganistan și Irak”, a spus acesta, adăugând că din cauza Guvernului s-a ajuns în această situație.

Cu toate acestea, Parry e sigur că Marea Britanie ar putea paraliza Spania pe termen mediu și, în plus, americanii sigur i-ar susține, a precizat el.

În timpul războiului din Insulele Falkland, Marina Regală dispunea de 127 de nave – inclusiv 60 de distrugătoare și fregate și submarine de atac nuclear, două nave amfibii și trei portavioane.

Cele mai recente cifre arată că acum Marina Regală nu mai dispune de portavioane, are șapte submarine de atac nuclear, 13 fregate și șase distrugătoare. În 2000, Marina dispunea de 33 de nave.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up