X

Urmări Brexit: Zvonuri de război între Marea Britanie și Spania

de null
http://cruiseweb.com/admin/Images/image-gallery/gibraltar-united-kingdom-cruise-port-banner.jpg

Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana pune din nou pe tapet problema Gibraltarului, mica peninsulă disputată de Regatul Unit și Spania, care poate degenera inclusiv într-un razboi între cele două țări.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul britanic a transmis deja că nu va permite niciodată ca Gibraltarul să iasă de sub controlul Londrei, iar un fost lider conservator, până la a intra în război cu Spania, pentru a apăra suveranitatea asupra Gibraltarului, așa cum Margaret Thatcher a făcut cu Insulele Falkland.

Deși Marina Regală a Regatului Unit este mai slabă decât era în timpul războiului din Insulele Falkland, aceasta tot ar putea înfrânge Spania, susțin experți militari pe care tabloidele din Regatul Unit s-au grăbit să-i întrebe ce sorți de izbândă ar avea Marea Britanie într-un război cu Spania.

De exemplu, Chris Parry, un amiral în retragere, fost director din Ministerul Apărării, sfătuiește guvernul britanic să investească mai mult în capacitatea militară a Marii Britanii, dacă vrea să-și păstreze influența asupra Gibraltarului, informează The Telegraph. Totuși, Parry menționează că nu crede că tensiunile actuale ar putea duce la un conflict militar.

„Activele noastre de război sunt slabe și după anii de operațiuni din Afganistan și Irak”, a spus acesta, adăugând că din cauza Guvernului s-a ajuns în această situație.

Cu toate acestea, Parry e sigur că Marea Britanie ar putea paraliza Spania pe termen mediu și, în plus, americanii sigur i-ar susține, a precizat el.

În timpul războiului din Insulele Falkland, Marina Regală dispunea de 127 de nave – inclusiv 60 de distrugătoare și fregate și submarine de atac nuclear, două nave amfibii și trei portavioane.

Cele mai recente cifre arată că acum Marina Regală nu mai dispune de portavioane, are șapte submarine de atac nuclear, 13 fregate și șase distrugătoare. În 2000, Marina dispunea de 33 de nave.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button