X

Râul Arieş din Munţii Apuseni, poluat cu steril după ce o sondă inversă de la Cupru Min a cedat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Râul Arieş din Munţii Apuseni este poluat cu steril după ce o sondă inversă a cedat, luni seara, iar în râu a ajuns apă cu steril din iazul de decantare Valea Şesei, care aparţine societăţii Cupru Min, transmite corespondentul MEDIAFAX. 

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Alba au declarat, luni seara, corespondentului Mediafax, că societatea Cupru Min i-a informat că pe râul Arieş a avut loc o poluare, în urma unui accident tehnologic.

”Este vorba despre o sondă inversă care, din cauza acidităţii, s-a ruginit, a crăpat şi a plecat o anumită cantitate de steril cu apă şi s-a deversat în râul Arieş. La ora aceasta se fac cercetări, s-au luat analize, iar mâine vom avea un raport complet. Accidentul s-a produs în urma corodării unei sonde inverse. Incidentul a fost raportat ca poluare”, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, reprezentanţii Gărzii de Mediu Alba.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Alba, reprezentanţii Cupru Min şi-au asumat vina asupra producerii accidentului.

La faţa locului s-au deplasat specialişti de la Apele Române şi Garda de Mediu Alba pentru verificări şi recoltări de probe.Iazul Valea Şesei este principalul iaz în funcţiune al Cupru Min Abrud, fiind în acelaşi timp cel mai mare iaz din ţară. Prin construcţie este un iaz de vale format prin bararea văii Şesei cu un baraj construit din anrocamente, cu masca filtrantă pe versantul amonte, amplasat la circa 7,2 km de confluenţa văii Şesei cu râul Arieş, potrivit informaţiilor postate pe site-ul companiei Cupru Min.

Râul Arieș e considerat apa moților și a lui Avram Iancu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button