Presupus „atac chimic” in provincia Idlib, Siria: cel putin 58 de persoane si-au pierdut viata, printre care 11 copii

Cel putin 58 de persoane si-au pierdut viata intr-un presupus atac chimic din localitatea Khan Sheikhoun, situata in zona controlata de rebelii sirieni si jihadisti, din provincia Idlib, relateaza AFP.

Zeci de persoane au prezentat probleme respiratorii grave dupa un raid al avioanelor guvernamentale si ruse, in Khan Sheikhoun, sustine Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

De asemenea, rebelii sirieni au publicat mai multe imagini cu cei ucisi in presupusul atac chimic din Idlib. Opozitia siriana a cerut ca ONU sa investigheze acest atac.

Opozitia a acuzat “regimul criminalului Bashar” ca a intreprins raiduri cu „obuze ce contin gaz toxic”.

Potrivit organizatiei non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cel putin 58 de persoane, printre care 11 copii, au fost ucise.

Organizatia a precizat ca persoanele au murit sufocate, dar nu a fost in masura sa ofere mai multe informatii privind natura gazului.

“Aceasta crima oribila aminteste prin natura sa de crima comisa in Goutha de Est in vara lui 2013 si pe care comunitatea internationala a lasat-o nepedepsita”
, se subliniaza in comunicatul coalitiei.

NOTĂ OrtodoxINFO
Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Trackbacks/Pingbacks
  1. Se implineste PROFETIA „Din SIRIA va începe AL TREILEA RAZBOI MONDIAL! Rugați-vă neîncetat!”? - OrtodoxINFO - 5 aprilie 2017

    […] Presupus “atac chimic” in provincia Idlib, Siria: cel putin 58 de persoane si-au pierdut viata, …. […]

  2. Se implineste PROFETIA „Din SIRIA va începe AL TREILEA RAZBOI MONDIAL! Rugați-vă neîncetat!”? | Saccsiv - Weblog - 6 aprilie 2017

    […] Presupus “atac chimic” in provincia Idlib, Siria: cel putin 58 de persoane si-au pierdut viata, … […]

Scrie un comentariu