X

Alunecări de teren în Columbia. Sute de persoane și-au pierdut viața, printre care și mulți copii

de null
https://pbs.twimg.com/media/C8WDJmcXoAEdRaJ.jpg

Tragedie fără margini în Columbia. Cel puțin 254 de oameni au murit în urma unei alunecări de teren produse în provincia Putumayo, în sud-vestul ţării. Alte câteva sute de oameni sunt dați dispăruți, iar echipele de intervenție încearcă să dea de urma lor. Aproximativ 1.100 de militari sunt implicaţi în eforturile de salvare, relatează BBC News.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE 3 aprilie, 7.33:  Zeci de copii și-au pierdut viața în urma alunecării de teren care a devastat orașul Mocoa. Președintele Juan Manuel Santos a anunțat că cel puțin 200 de oameni și-au pierdut viața, printre care 43 de copii. El a ținut să amintească faptul că bilanțul este „din nefericire, încă provizoriu”.

https://ichef-1.bbci.co.uk/news/1024/cpsprodpb/02A0/production/_95427600_61583bd6-552a-4684-8636-32f62ed2953b.jpg

„Cel puțin 43 sunt copii. Rugăciunile noastre sunt alături de ei. Adresăm condoleanțe familiilor acestora”, a afirmat Juan Manuel Santos, care a preluat conducerea operațiunilor de salvare.

Totodată, liderul de la Bogota a afirmat că 170 dintre victime au fost indentificate. Anterior, echipele de intervenție au anunțat că 200 de oameni sunt dați dispăruți, însă președintele a anunțat că nu mai sunt persoane dispărute.

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2017/04/01/17/colombia-landslide.jpg

Între timp, operațiunile continuă în orașul Mocoa, complet distrus în urma alunecării de teren.

„Ambasada României în Republica Columbia are în atenţie situaţia generată de alunecările de teren care au afectat regiunea în urma unor ploi abundente. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe în România, într-un comunicat.

Totodată, instituția a precizat că, până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi. „Ambasada României în Republica Columbia monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, se mai anunță în comunicatul citat.

Ploile torențiale au inundat orașul Mocoa din Columbia, iar un mal de noroi cu pietre a îngropat aproape în întregime mai multe cartiere. Potrivit armatei, cel puţin 400 de oameni au fost răniţi, iar alţi 200 sunt daţi dispăruţi în capitala provinciei Putumayo.

http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/170401140502-11-colombia-mud-slides-0401-super-169.jpg

Numeroşi copii se numără printre persoanele dispărute.

„Am pierdut un copil, este dispărut, iar restul vedeţi”, spune un locuitor. „Un cpil mic, nu îl găsim nicăieri”, adaugă el.

Preşedintele Juan Manuel Santos a declarat stare de urgenţă în regiune şi a mers la faţa locului să monitorizeze eforturile de salvare.

https://ichef-1.bbci.co.uk/news/1024/cpsprodpb/10ACE/production/_95420386_3b032983-34e1-4327-8912-f089e7fd04ec.jpg

Aviaţia militară columbiană a adus echipamente, apă şi medicamente în zona afectată, în timp ce eforturile de căutare au continuat pe tot parcursul nopţii.

„Eroii noştri vor rămâne în zona tragediei până când se încheie situaţia de urgenţă”, se arată într-un comunicat al armatei.

Directorul Unităţii Naţionale pentru Managementul Riscului de Dezastre a declarat pcă o treime din cantitatea de precipitaţii normală pentru o lună a căzut într-o singură noapte. Ploaia neobişnuit de abundentă a făcut ca râurile să iasă din matcă.

„A fost o ploaie torenţială, a fost foarte puternică”, a povestit şi Mario Usale, în vârstă de 42 de ani, din Macao. El îşi caută socrul, în timp ce pe soara sa a găsit-o la doi kilometri distanță. „Şi soacra mea lipsea, dar am găsit-o în viaţă, la doi kilometri depărtare. Are răni la cap, dar este conştientă”, a adăugat el.

Primarul din Mocoa, Jose Antonio Castro, le-a spus reporterilor că oraşul este „complet izolat”, fără curent electric sau apă. Propria sa casă a fost distrusă complet, iar moroiul este până la nivelul acoperişului.

http://timesofindia.indiatimes.com/photo/57965703.cms?614531

Alunecările de teren au lovit regiunea de mai multe ori în ultimele luni. În noiembrie, nouă oameni au murit în oraşul El Tambo, la circa 140 de kilometri distanţă de Mocoa, într-o alunecare de teren provocată de ploaia abundentă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button