X

Un seif cu “BIBLIOTECA pentru ziua APOCALIPSEI” va fi pus in Norvegia alături de … “BANCA DE SEMINȚE pentru ziua APOCALIPSEI”

de null

  • S-a deschis Arhiva Artică a Lumii în pustietatea artică din zona Svalbard
  • Reprezentanți ai Braziliei, Mexicului și Norvegiei vor fi primii care vor salva fișiere
  • Seiful se află de-a lungul Băncii Globale de Semințe – o uriașă colecție de semințe care va permite umanității să supraviețuiască în cazul în care rezervele alimentare vor fi epuizate
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Shivali Best pentru Mailonline

Aceste valoroase cărți vor fi stocate în format digital, dându-se astfel posibilitatea supraviețuirii lor în cele mai drastice condiții, inclusiv cele ale unui război nuclear (imagine).

În speranța de a proteja cele mai importante cărți ale lumii, o a doua “Bancă pentru Apocalipsă” a fost deschisă în pustietatea înghețată a Articii din Svalbard, Norvegia.

Aceste valoroase cărți vor fi stocate în format digital, dându-se astfel posibilitatea supraviețuirii lor în cele mai drastice condiții, inclusiv cele ale unui război nuclear.

Alături de Norvegia, reprezentanți ai Braziliei și Mexicului vor fi primii care vor salva copii ale fișierelor în criptă.

Seiful își are baza în Svalbard, Norvegia. 

Pentru a stoca datele ca film, se va folosi în locul hard driverelor sau a altor forme de stocare, o nouă și incredibilă tehnologie aparținând firmei Piql.

Filmul va fi stocat în adâncul unei mine numite Mina 3, înghețată, în stare de îngheț permanent.

Svalbard este o zonă extrem de sigură, ținând cont că Norvegia deține suveranitatea asupra arhipeleagului prin Tratatul Svalbard, semnat în anul 1920 de către 42 de țări, prin care Svalbard a devenit zonă demilitarizată.

Seiful, denumit Arhiva Artică a Lumii, își are baza în Svalbard care este deja reședința Băncii Globale de Semințe – o uriașă colecție de semințe care va permite umanității să supraviețuiască dacă resursele alimentare vor fi epuizate.

Pentru a stoca datele ca film, se va folosi în locul hard drivereleor sau a altor forme de stocare o nouă și incredibilă tehnologie aparținând firmei Piql.

Având expertiză în film și utilizând atât fonduri europene cât și apelând la sprijinul Consiliului Norvegian de Cercetare și Inovație din Norvegia, Piql a derulat vaste cercetări în film ca și mediu de stocare.

Discutând cu NRK, crainic la televiziunea națională norvegiană, Kartrine Loen Thomson de la Piql i-a spus:

”Credem că putem salva datele pentru o întreagă perioadă de 1000 de ani folosindu-ne de tehnologia noastră.”

Filmul va fi stocat în subteranul unei mine adânci, numită Mina 3, înghețată, în stare de îngheț permanent, care îi asigură menținerea unei temperaturi constante.

Svalbard este o zonă extrem de sigură pentru stocarea acestor cărți de mare valoare.

Svalbard este o zonă extrem de sigură, ținând cont că Norvegia deține suveranitatea asupra arhipeleagului prin Tratatul Svalbard, semnat în anul 1920 de către 42 de țări, prin care Svalbard a devenit zonă demilitarizată.

Pal Berg, de la SNSK, o firmă minieră norvegiană, a spus:

”Putem avea certitudinea în mod rezonabil că niciun atac militar nu se va produce.”

Până în prezent, Marea Britanie și Statele Unite nu au decis să-și stocheze nicio arhivă națională în interiorul criptei, însă pot opta să se alăture Braziliei și Mexicului în a-și salva datele ceva mai târziu.

Eric Cardoso, de la Arhivele Naționale ale Mexicului, a spus:

”Am un presentiment că ar trebui să-mi stochez memoria națiunii mele pe insula artică.”

Biblioteca pentru Apocalipsă se va afla alături de Banca pentru Semințe în pustietatea artică a zonei Svalbard din Norvegia.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button