X

Ucraina criticata pentru comportamentul „inacceptabil“ de a-i interzice reprezentantei Rusiei participarea la Eurovision 2017

de null
Ingrid Deltenre este Directorul General al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune FOTO blick. ch

Ca urmare a unei săptămâni de dispute şi o incertitudine majoră în jurul participării Rusiei la Eurovision Song Contest 2017, Ingrid Deltenre, Directorul General al Uniunii Europeane de Radio şi Televiziune (EBU) a vorbit împotriva acţiunilor recente din Ucraina, ţara care găzduieşte anul acesta competiţia muzicală.
Pe parcursul ultimelor săptămâni, după anunţul-surpriză de interzicere a accesului în Ucraina a reprezentantei Rusiei la Eurovision 2017, Julia Samoylova, controversele au luat amploare, în timp ce EBU a propus câteva ideile de negociere în scopul de a găsi o soluţie pentru problema apărută. Controversele continuă şi săptămâna aceasta, după ce Directorul General al EBU, Ingrid Deltenre, a vorbit despre decizia Serviciului de Securitate Ucrainean de a interzice cetăţeanului Federaţiei Ruse Julia Samoylova să intre în Ucraina pe o perioadă de trei ani, potrivit esctoday.com.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vorbind pentru cotidianul elveţian Blick, Deltenre a discutat pe marginea dezamăgirii sale legate de ultimele evenimente.
„Acest comportament al Ucrainei este absolut inacceptabil. Regret profund faptul că Eurovision este abuzat de o acţiune politică. Eurovision Song Contest ar trebui să încânte şi să aducă împreună milioane de oameni, nu ar trebui să fie folosit pentru a-i incita unii împotriva altora“, a declarat Ingrid Deltenre.
În prezent, discuţiile sunt în curs de desfăşurare la Geneva, unde EBU împreună cu prim-ministrul ucrainean Volodymyr Groysman şi preşedintele Petro Poroshenko sunt în negocieri pentru a găsi o soluţie satisfăcătoare. Setul recent de negocieri includ amânarea interdicţiei de călătorie până după concursul din luna mai, precum şi sugestia EBU de a apela la un satelit pentru a transmite live reprezentaţia reprezentantei Rusiei, propunere care, potrivit unor surse, a fost respinsă de radiodifuzorul rus.

Potrivit Blick, în cazul în care nu se poate ajunge la o soluţie în următoarele săptămâni, EBU ar putea sancţiona Ucraina prin excluderea temporată de la Eurosivion.

Julia Samoilova, artista care ar trebui să reprezinte Rusia la Eurovision 2017

 

Julia Samoilova, victimă colaterală în conflictul ruso-ucrainean

Rusia şi Ucraina se află în conflict de la anexarea Peninsulei Crimeea. În plus, Ucraina acuză guvernul rus că i-a înarmat pe separatiştii rebeli din regiunea ucraineană Donbas. În urma acelui conflict armat, izbucnit în 2014, peste 10.000 de persoane au fost ucise.

Julia Samoilova, o cântăreaţă în vârstă de 27 de ani care se deplasează într-un scaun cu rotile, a fost aleasă să reprezinte Rusia la concursul Eurovision 2017 cu piesa „Flame is Burning“. Existase temerea că Rusia va boicota Eurovision 2017, având în vedere că a 62-a ediţie se va desfăşura în Ucraina, rivalul geopolitic al acesteia. Postul public rusesc a anunţat că ţara va avea un reprezentant la Eurovision 2017 cu doar o zi înainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurenţilor.

Cântecul a stârnit controverse şi a reaprins conflictul mocnit dintre Rusia şi Ucraina, întrucât versurile făceau referire la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Au existat multe voci care au susţinut că victoria reprezentantei Ucrainei a fost una politică şi o încălcare a regulamentului Eurovision, însă Uniunea Europeană de Radiodifuziune, organizatorii competiţiei, a decis că piesa este apolitică, iar triumful legitim.

Ucraina, ţara-gazdă a ediţiei din acest an a concursului, a interzis participarea reprezentantei Rusiei la Eurovision 2017 după ce autorităţile au constatat că artista a intrat ilegal în Crimeea, la un an de la anexarea peninsulei de către Rusia. Mai exact, Samoilova a susţinut o serie de concerte în oraşul Kerch din Peninsula Crimeea fără a intra în ţară trecând prin graniţa de facto cu teritoriul ucrainean. În conformitate cu legislaţia Ucrainei, autorităţilor le este permis să blocheze intrarea ei în ţară pe o perioadă de mai mulţi ani.
Ulterior, ca urmare a acestei decizii, reprezentanţii EBU au căutat o soluţie prin care să i se ofere Juliei Samoilova şansa de a participa la Eurovision 2017 şi au apelat la o măsură fără precedent: reprezentaţia acesteia urmează să fie difuzată printr-o transmisiune prin satelit. Iar dacă Rusia se va califica în Finală se va aplica aceeaşi metodă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button