X

Fanta si Sprite, declarate “otravitoare” de Inalta Curte de Justitie din Nigeria

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un judecator de la Inalta Curte de Justitie din Lagos a decis ca Fanta si Sprite pot fi „otravitoare” si a dat o sentinta in acest sens, scrie CNN, citand presa locala.  Judecatorul Adedayo Oyebanji a decis ca pe toate sticlele ce contin aceste baturi sa fie pus un avertisment privind riscurile in cazul in care sunt consumate impreuna cu vitamina C. De asemenea, magistratul a impus Agentiei Nationale de Control al Alimentelor o amenda de 2 milioane de naira (6.000 de euro) pentru ca nu a supravegheat suficient comercializarea acestor bauturi”.

„Agentia i-a abanondat pe cetatenii tarii noastre, certificand drept potrivite pentru consumul uman produse care devin otravitoare in prezenta acidului ascorbic”, a afirmat judecatorul. El sustine ca acidul benzoic si alti aditivi din Fanta si Sprite produc o combinatie letala cand sunt amestecati cu vitamina C – mai precis, formeaza benzen, care este carcinogen.

Sentinta a fost data dupa un proces impotriva NBC, firma care imbuteliaza produsele Coca-Coca in Nigeria, deschis de un om de afaceri local. Acesta spune ca a incercat sa exporte produsele NBC in Marea Britaniei, dar au fost distruse din cauza riscului pe care il prezinta. Compania se apara, spunand ca limitele privind continutul de acid benzoic sunt mai scazute in Marea Britanie decat Nigeria si din acest motiv bauturile racoritoare au fost distruse de vamesii englezi, nu pentru ca erau periculoase. Cei de la NBC explica si ca, pentru piata nigeriana, e nevoie de o concentratie mai mare de conservanti din cauza climei tropicale. Atat NBC, cat si Agentia de Control al Alimentelor vor face recurs la decizia Inaltei Curti.

Ministrul nigerian al Sanatatii a anuntat o ancheta, chiar daca a dat si un comunicat in care anuntat ca nivelul de acid benzoic din respectivele bauturi racoritoare este sigur si nu prezinta niciun risc pentru sanatate. Si oficiul local pentru protectia consumatorilor a demarat verificari, chiar daca compania a dat asigurari ca nu a incalcat standardele Codex Alimentarius si ca nivelul de acid benzoic din cele 2 produse nu este periculos.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button