X

Video: PRINTUL CHARLES in vizita la PATRIARHIA ROMANA / Priviti cum face SEMNUL CRUCII

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prințul Charles, în România.  Acesta este primit, joi, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale în România, de premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, și face vizite la Casa Regală, Patriarhie și Muzeul Național al Satului. Prințul a primit la Muzeul Satului un borcan de miere de salcâm, unul cu miere de fructe şi seminţe, iar din partea unor meşteri populari o casetă din lemn şi o pereche de opinci tradiționale.

UPDATE ora 12.00 Prinţul de Wales a fost primit joi, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu. El a sosit la sediul Guvernului la ora 11,55, fiind întâmpinat de prim-ministrul Grindeanu, pe scările Guvernului. Apoi, cei doi au intrat împreună în Holul Central al Palatului Victoria unde înalţii oficiali şi-au strâns mâinile şi au făcut fotografii oficiale.

Premierul şi Prinţul Charles au o întâlnire bilaterală, care este prevăzut să dureze aproximativ 40 de minute. Din delegaţia care îl însoţeşte pe Prinţul de Wales la Palatul Victoria face parte şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

UPDATE ora 11.00 Multiplul campion olimpic canoist Ivan Patzaichin i-a oferit joi cadou Prinţului Charles o pagaie, cu ocazia vizitei pe care Alteţa Sa Regală a făcut-o la Muzeul Satului. Momentul s-a petrecut în faţa unei gospodării din Jurilovca, judeţul Tulcea, datând din anul 1898.

De asemenea, Prinţul de Wales a mai primit din partea producătorilor tradiţionali prezenţi cu standuri la Muzeul Satului un borcan de miere de salcâm, unul cu miere de fructe şi seminţe, iar din partea unor meşteri populari o casetă din lemn şi chiar o pereche de opinci. Biserica Dragomireşti, ouăle încondeiate şi icoanele lucrate manual au reprezentat câteva dintre atracţiile de la Muzeul Satului care au stârnit interesul Prinţului Charles.

Îmbrăcate în costume populare, femeile care încondeiau ouă i-au explicat Prinţului Charles tehnica folosită şi au făcut o scurtă demonstraţie. De asemenea, icoanele de lemn au fost admirate de Alteţa Sa Regală, ca şi biserica din Dragomireşti, cu o vechime de aproximativ 300 de ani. Prinţul Charles s-a oprit şi a discutat cu meşterii populari aflaţi la faţa locului, după care a participat la momentul artistic susţinut de Gelu Voicu şi taraful „Lăutarii” din Teleorman.

Prinţul de Wales s-a prins în horă alături de artiştii populari, surprinzându-i pe cei prezenţi.

Prinţul de Wales va fi primit joi, la ora 11,40, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteţa Sa Regală o efectuează în România.

Tot în cursul zilei de joi, Prinţul Charles va fi primit de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu la Palatul Elisabeta.  De asemenea, Prinţul de Wales va merge joi la Patriarhia Română şi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România a început miercuri, când Alteţa Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prinţul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială a Prinţului Charles în România se va încheia vineri.

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, a început miercuri o vizită oficială în țara noastră. În prima zi a vizitei, Prințul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce. Șeful statului a dat o recepție oficială în cinstea prințului.

Anterior, Prințul Charles a mers la Mormântul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Vizionati va rog si:

https://www.facebook.com/trinitastv/videos/644470739070926/

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button