X

Kremlinul vrea sa controleze militar Polul Nord. Vladimir Putin, in vizita la baza ruseasca din Arctica

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia este prezenta si la Polul Nord. Acesta pare sa fie mesajul lui Vladimir Putin, care a vizitat arhipelagul Franz Josef din Oceanul Arctic.

Presedintele rus Vladimir Putin viziteaza un arhipelag situat la Oceanul Arctic, in cadrul unei efort de reafirmare a prezentei Rusiei in regiune, relateaza The Associated Press. Seful statului rus a vizitat arhipelagul Franz Josef, din care fac parte 192 de insule, unde armata rusa a construit recent o noua pista si lucreaza la deschiderea unei noi baze.

In timpul vizitei, Putin a inspectat, miercuri, o cavitate intr-un ghetar pe care oamenii de stiinta o folosesc pentru a studia permafrostul. El a stat de vorba cu experti in domeniul mediului care au lucrat la curatarea zonei de deseuri din perioada sovietica.

Premierul rus Dmitri Medvedev si alti oficiali rusi de rang inast l-au insotit pe liderul rus in aceasta vizita.

Kremlinul a reafirmat prezenta rusa in Arctica drept una dintre prioritatile sale, in contextul unei rivalitati tot mai puternice asupra acestei regiuni, in subsolul careia se estimeaza ca s-ar afla pana la un sfert din zacamintele nedescoperite de petrol si gaze natural.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button