X

Pseudo-patriarhul Bartolomeu va sărbători comuniunea cu ereticii la Chambessy, apoi într-o vizită la Taize va participa la o rugăciune ecumenistă cu reprezențanți ai cultelor eretice

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Centrul Ortodox de la Chambésy va sărbători a 50-a aniversare

Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Chambésy va sărbători a 25-a aniversare a alegerii Sanctitatea Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, precum și a 50-a aniversare a fondării sale și a 20-a aniversare a deschiderii Institutului de Studii Postuniversitare, între 22 și 24 aprilie 2017. 

Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice a fost fondat în iunie 1966. Iată biectivele activității sale, stabilite de la fondarea sa:

să informeze lumea creștină a Occidentului, și în special a Europei Occidentale, despre cultul ortodox și învățătura ortodoxă, tradiție și teologie;

studiul teologiei și vieții spirituale a altor Biserici și confesiuni creștine (nn. observați titulatura folosită de eretici identică cu cea impusă în Creta);

– să sprijine comunicarea între Bisericile ortodoxe locale, și, astfel, pentru să promoveze unitatea ortodoxă (nn. de fapt ei promovează unitatea cu ereticii, ortodocșii fiind tot mai dezbinați de acțiunile patriarhului ecumenist Bartolomeu);

promovarea spiritului ecumenic (nn. impropriu spus ecumenic – acest termen fiind valabil doar în cadrul Ortodoxiei, iar în relațiile cu ereticii termenul corect este ecumenism – fiind un curent politic, precum comunism, nazism – specifică fiind terminația -ism) prin cultivarea relațiilor dintre Ortodoxie și alte „Biserici și confesiuni creștine” cu scopul de a promova unitatea inter-creștină.

Luni, 22 aprilie 2017, vor lua cuvântul:

  • Mitropolitul Ieremia al Elveției, director al Centrului Ortodox, care îl va felicita pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu;
  • Reprezentantul permanent al Patriarhiei Ecumenice la CMB, Excelența Sa Arhiepiscopul Iov de Telmessos, care va vorbi despre relațiile inter-cofesionale;
  • Episcopul Macarie de Lampsakos, capelan al Institutului, cu privire la viața liturgică și spirituală a studenților Institutului de Studii Postuniversitare.
  • Directorul Institutului de Studii Postuniversitare, Prof. Vlassios Phidas, privind relațiile inter-ortodoxe;
  • Prof. K. Delikostantis al Institutului de Studii Postuniversitare de responsabilitatea ecologică și socială a Patriarhei;
  • Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Duminică 23 aprilie 2017 va avea loc printre alte evenimente și masa oficială în onoarea Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, la Hotel Intercontinental din Geneva.

Luni 24 aprilie 2017, evenimentele dedicate aniversării Centrului de la Chambessy se vor încheia cu vizita oficială și conferința publică a Sanctitatății Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Universitatea din Fribourg cu ocazia celei de a 20-a aniversări a deschiderii Institutului de Studii Postuniversitare al Centrului Ortodox.

De la Chambessy, Patriarhul Bartholomeu va călători în Taize marți, 25 aprilie.

Pelerinajul Patriarhului Ecumenic la Taize va încheia vizita pastorală în Elveția cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a centrului ortodox al Chambésy.

La câteva zile după Paște, comunitatea va primi un vizitator foarte special, anunță site-ul Taize Community. Pentru prima dată, Patriarhul Bartholomeu al Constantinopolului va vizita Taize pentru câteva ore marți, 25 aprilie.

În timpul vizitei sale, Patriarhul va lua parte la rugăciunea comunității de la ora 12:00 în Biserica Reconcilierii, în prezența fraților, reprezentanți ai diferitelor comunități eretice și a tinerilor adunați la Taize. El va fi întâmpinat de fratele Alois și va vorbi la sfârșitul rugăciunii.

Rugăciunea va fi deschisă tuturor. Cei care vor alege să își petreacă ziua la Taize, vor putea lua masa de prânz și participa la ateliere de lucru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button