Anunt BNR: Se PRĂBUŞEŞTE ECONOMIA!

Mar 29, 2017 2790 0 http://bit.ly/2HeETbH

Anunţ neverosimil pentru economia românească. BNR a anunţat că jumătate de milion de firme urmează să îşi închidă porţile în următorii 10 ani!

Un studiu al Direcţiei de Stabilitate Financiară din cadrul BNR arată că fatorii de şoc de pe piaţă şi neputinţa în faţa concurenţei va face ca doar 58.000 de mii de companii să supravieţuiască. Încă un amănunt îngrijorător este că multe dintre acestea vor fi multinaţionale. 

Foarte puţine sunt firme care aparţin statului român sau sectorului privat autohton. Iar situaţia devine din ce în ce mai rea. Din cele 58.000 de firme supravieţuitoare, doar puţin peste 13.000 sunt cu adevărat performante, adică au avut profit mai mulţi ani şi nu sunt datoare vândute băncilor, arată studiul.

Din cauza mentalităţii managerilor şi a puterii economice reduse, doar 134 de companii româneşti au intrat pe pieţele externe, arată studiul BNR. Astfel, investiţiile româneşti peste graniţă nu trec de 0,18% din PIB. Cifra este ruşinoasă şi în comparaţie cu Bulgaria, care a investit de 16 ori mai mult. Campioana zonei este Ungaria cu investiţii în afara graniţelor care ajung la 130% din PIB.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up