X

Anunt BNR: Se PRĂBUŞEŞTE ECONOMIA!

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anunţ neverosimil pentru economia românească. BNR a anunţat că jumătate de milion de firme urmează să îşi închidă porţile în următorii 10 ani!

Un studiu al Direcţiei de Stabilitate Financiară din cadrul BNR arată că fatorii de şoc de pe piaţă şi neputinţa în faţa concurenţei va face ca doar 58.000 de mii de companii să supravieţuiască. Încă un amănunt îngrijorător este că multe dintre acestea vor fi multinaţionale. 

Foarte puţine sunt firme care aparţin statului român sau sectorului privat autohton. Iar situaţia devine din ce în ce mai rea. Din cele 58.000 de firme supravieţuitoare, doar puţin peste 13.000 sunt cu adevărat performante, adică au avut profit mai mulţi ani şi nu sunt datoare vândute băncilor, arată studiul.

Din cauza mentalităţii managerilor şi a puterii economice reduse, doar 134 de companii româneşti au intrat pe pieţele externe, arată studiul BNR. Astfel, investiţiile româneşti peste graniţă nu trec de 0,18% din PIB. Cifra este ruşinoasă şi în comparaţie cu Bulgaria, care a investit de 16 ori mai mult. Campioana zonei este Ungaria cu investiţii în afara graniţelor care ajung la 130% din PIB.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button