Anunt BNR: Se PRĂBUŞEŞTE ECONOMIA!

Mar 29, 2017 2597 0 goo.gl/pQZhxj

Anunţ neverosimil pentru economia românească. BNR a anunţat că jumătate de milion de firme urmează să îşi închidă porţile în următorii 10 ani!

Un studiu al Direcţiei de Stabilitate Financiară din cadrul BNR arată că fatorii de şoc de pe piaţă şi neputinţa în faţa concurenţei va face ca doar 58.000 de mii de companii să supravieţuiască. Încă un amănunt îngrijorător este că multe dintre acestea vor fi multinaţionale. 

Foarte puţine sunt firme care aparţin statului român sau sectorului privat autohton. Iar situaţia devine din ce în ce mai rea. Din cele 58.000 de firme supravieţuitoare, doar puţin peste 13.000 sunt cu adevărat performante, adică au avut profit mai mulţi ani şi nu sunt datoare vândute băncilor, arată studiul.

Din cauza mentalităţii managerilor şi a puterii economice reduse, doar 134 de companii româneşti au intrat pe pieţele externe, arată studiul BNR. Astfel, investiţiile româneşti peste graniţă nu trec de 0,18% din PIB. Cifra este ruşinoasă şi în comparaţie cu Bulgaria, care a investit de 16 ori mai mult. Campioana zonei este Ungaria cu investiţii în afara graniţelor care ajung la 130% din PIB.

 

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu