X

Alt pion sacrificat: 6 ani de închisoare cu executare pentru Elena Udrea

de null
http://www. libertatea.ro/stiri/politica/exclusiv-elena-udrea-rupe-telefonul-in-arest-reporterii-ziarului-libertatea-au-aflat-ce-face-fosta-sefa-a-pmp-dupa-gratii-1118578

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De subliniat este faptul că Udrea a fost condamnată pentru luare de mită și abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

De asemenea, Elena Udrea trebuie să restituie 8,1 milioane de lei către Autoritatea Națională pentru Turism, precum și 900 000 euro către doi martori. Totodată, instanța a dispus confiscarea unei sume de aproximativ un milion de lei de la fostul ministrul al Dezvoltării și Turismului.

În plus, Udrea trebuie să achite cheltuieli judiciare de 20 000 lei, la fel și Rudel Obreja. Ceilalți inculpați, mai puțin Ion Ariton, sunt obligați să plătească 15 000 lei cheltuieli de judecată.

Decizia pronunțata de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Ce alte condamnări au mai decis magistrații în dosarul Gala Bute

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost la rândul său condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Totodată, Ștefan Lungu a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

La rândul său, Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Tudor Breazu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

În schimb, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.

Au mai fost condamnați Dragoș Botoroaga, la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare și Gheorghe Nastasia, la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii au cerut 10 ani de închisoare

Magistrații ICCJ amânaseră, pe 13 martie, pronunțarea în dosarul Gala Bute, dupa ce, anterior, pe 1 martie, când a fost încheiată judecarea pe fond, fusese de asemenea amânată o sentință. Atunci, procurorii ceruseră 10 ani de închisoare pentru Udrea.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzata de luare de mita, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, în perioada în care era ministru al Turismului.

Alături de Udrea, au mai fost judecați și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naționale de Investiții ,Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia și pe omul de afaceri Dragoș Botoroaga.

Procurorii au arătat că, în acest caz, a fost încheiat un contract de servicii între Ministerul Turismului, condus de Udrea și firma lui Obreja, SC Europlus Computers SRL, privind promovarea României în cadrul evenimentelor prilejuite de Gala de box Bute. Prejudiciul se ridică la peste 8 milioane lei.

Udrea, care a fost arestataă în luna februarie 2015 și a stat în spatele gratiilor mai bine de doua luni, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie, în același an.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button