X

Statele Unite RECUNOSC ca in data de 17 martie au ucis peste 100 de persoane, inclusiv femei si copii in raidul aerian din Mosul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autorităţile militare din SUA au recunoscut că forţele aeriene americane au efectuat un raid aerian într-o zonă din oraşul irakian Mosul controlată de reţeaua teroristă Stat Islamic, în urma căruia ar fi decedat peste o sută de persoane, inclusiv zeci de civili, relatează The Washington Post.

Dacă bilanţul se confirmă, atacul aerian din data de 17 martie ar reprezenta cel mai distructiv incident de când Statele Unite au început campania aeriană împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

O evaluare iniţială a arătat că, la cererea forţelor irakiene, avioanele coaliţiei coordonate de SUA au atacat militanţi şi echipamente ale SI în zona de vest a oraşului Mosul, potrivit unui comunicat al coaliţiei.

Potrivit locuitorilor din zonă, atacul s-a soldat cu decesul a peste 137 de persoane, inclusiv mai multe femei şi copii.

Oficiali irakieni din cadrul serviciilor de urgenţă au comunicat că au fost descoperite 83 de cadavre sub dărîmăturile unei clădiri distruse, însă echipajele de salvare continuă să cerceteze zona.

Oficialii americani au anunţat că o anchetă a fost deschisă în acest caz, însă au evitat să confirme informaţiile privind victimele din rândurile civililor.

“Scopul nostru a fost mereu să avem zero victime civile, însă coaliţia nu-şi va abandona angajamentul faţă de partenerii irakieni din cauza tacticilor inumane ale SI, care terorizează civilii, folosind scuturi umane şi luptând în interiorul unor zone protejate, cum ar fi şcoli, spitale, situri religioase şi cartiere civile”, se afirmă într-un comunicat al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI)

La fel ca alte raiduri aeriene în sprijinul forţelor terestre irakiene, atacul din data de 17 martie a fost aprobat de un centru de comandă american din Irak sau din alte zone ale Orientului Mijlociu, au anunţat oficialii americani, care au precizat că astfel de operaţiuni militare nu au nevoie de aprobarea Casei Albe.

Creşterea numărului de victime civile în cursul bătăliei pentru eliberarea oraşului Mosul provoacă îngrijorări, atât în rândul organizaţiilor umanitare, cât şi în rândul oficialilor irakieni.

Vicepreşedintele irakian Osama al-Nujaifi, originar din Mosul, a descris incidentul drept o “catastrofă umanitară” pe care a pus-o pe seama raidurilor aeriene ale coaliţiei coordonate de SUA şi utilizarea excesivă a forţei de către trupele militare irakiene.

Forţele irakiene, sprijinite de coaliţia internaţională împotriva Stat Islamic, au declanşat în februarie o operaţiune majoră de eliberare a zonei de vest a Mosului, după ce anterior au eliminat militanţii SI din partea de est a oraşului.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în repetate rânduri că va intensifica acţiunile militare împotriva Stat Islamic, promiţând că va eradica organizaţia teroristă.

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu “prea” ufost americanii, desi au admis ca pot fi victime in randul civililor, urmare a bombardamentelor “coalitiei”….. nechemate de cineva, actionand ilegal.
    A fost ISIS, au corectat irakienii care au vazut si cercetat evenimentul.
    Au fsot plantate bombe cu detonare comandata nestiut/inconstient de catre cei aflati in cladiri, asa numite “boopy traps”, de exemplu cand se deschide o usa care e “legata” de un dispozitiv de declansare a exploziei sau se parinde lumina si asta comanda detonarea.
    Sursa:
    http://www.zerohedge.com/news/2017-03-27/iraq-denies-us-air-raid-killed-over-200-civilians-mosul

    …. ”

    Iraq’s military denied Sunday an airstrike caused the carnage in Mosul al-Jadeeda. In a statement, it said there had been one airstrike requested by Iraqi forces that day but in a district abutting Mosul al-Jadeeda. It said Islamic State had booby trapped the houses, causing them to collapse.

    Militants had herded residents into basements, then used the homes as firing positions before blowing them up along with a car bomb as Iraqi forces closed in, the Iraqi military said. It said a team of experts inspected the site and found evidence of explosives in the rubble and a car bomb detonator, but no damage consistent with an airstrike. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button