X

Președintele Igor Dodon vrea să ducă Republica Moldova mai aprope de Rusia prin reintroducerea limbii ruse ca discipină obligatorie

de null
https://sputnik.md/politics/20170117/10819946/Putin-dodon-curaj-apreciere.html

Preşedintele Igor Dodon a declarat că ar fi necesar ca limba rusă să redevină disciplină obligatorie în şcolile din Republica Moldova, statut pe care l-a avut până în anul 2014, informează site-ul de ştiri Sputnik.

„Cred că este necesar să ne reîntoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. A fost pur şi simplu transformată într-o activitate extracurriculară în urmă cu trei ani”, a declarat Dodon pentru postul Rossiya 24 TV.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele a mai adăugat că peste 90% din cetăţenii Republicii Moldova utilizează limba rusă.

Potrivit Codului Educaţiei din Republica Moldova, document adoptat în anul 2014, „statul garantează formarea şi dezvoltarea competenţei de comunicare eficientă în limba română, în limbile minorităţilor naţionale, după caz, şi cel puţin în două limbi de circulaţie internaţională în toate şcolile”, astfel limba rusă a devenit limbă opţională, având un statut similar cu al celorlalte limbi străine.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button