X

După fiecare atac „terorist”, se vrea un tot mai mare control asupra populației: Marea Britanie cere serviciului de mesagerie WhatsApp să decripteze aplicația și să sprijine serviciile de securitate

de null
http://www. timesofisrael.com/three-days-after-facebook-buy-whatsapp-goes-down/

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat că serviciul de mesagerie WhatsApp ar trebui să sprijine serviciile de securitate prin decriptarea aplicaţiei şi a cerut companiilor online să fie mai agresive în închiderea site-urilor care sunt folosite de terorişti, în urma atacului de la Londra, transmite Bloomberg.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa a dezvăluit să Khalid Masood, care a ucis patru oameni în timpul atacului din apropierea Parlamentului de la Londra, a folosit WhatsApp cu puţin timp înainte de atac, iar Rudd a spus că compania trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul.

„Este total inacceptabil” că mesajele nu pot fi deschise. Trebuie să ne asigurăm că serviciile de securitate au capacitatea de a intra în servicii criptate cum este WhatsAp”, a spus ministrul.

După atac, miniştrii britanici au criticat companiile care oferă servicii online că nu au luat măsuri adecvate pentru a opri răspândirea mesajelor care transmit ură.

Russa scris în Sunday Telegraph că Internetul „este folosit pentru incitarea şi inspirarea violenţei şi răspândirea ideologiei extremiste”. Ministrul de Externe Boris Johnson a declarat publicaţiei Sunday Times că aceste companii „trebuie să se oprească să facă bani din materiale violente”.

Amber Rudd a mai spus că a cerut directorilor de companii din industria Internetului să aibă o întâlnire. „Avem nevoie de ajutorul companiilor de media socială cum sunt Google, Twitter, Facebook. Şi de al celor mai mici, platforme precum Telegram, Wordpress şi Justpaste.it”, a afirmat ministrul.

Rud a adăugat că este nevoie ca operatorii de media socială să aibă o atitudine mai proactivă, de lideri în împiedicarea teroriştilor de a abuza de platformele lor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button