X

Ambasadorul SUA laudă lupta împotriva corupției a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

de null
http://www. caleaeuropeana.ro/foto-ambasadorul-sua-la-bucuresti-hans-klemm-a-inaugurat-o-gradinita-din-deveselu/

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului Europa FM la Baia Mare, Mica Șvab, că Administrația de la Washington apreciază eforturile făcute de Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, Excelența Sa a subliniat că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost recent, în capitala Bulgariei, Sofia, tocmai pentru a ajuta autoritățile de la sud de Dunăre să lupte împotriva corupției, iar alte state văd în DNA un model.

„SUA consideră binevenit şi felicită România pentru succesul crescând al luptei anticorupţie. În ultimii 10 ani, România a devenit un model pentru restul regiunii datorită succesului înregistrat în lupta împotriva corupţiei. Aţi menţionat-o pe doamna procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Săptămâna trecută, ea s-a aflat în Bulgaria, pentru consultări cu Guvernul bulgar, la cererea acestora, pentru a învăţa din realizările României în lupta împotriva corupţiei. Şi alte ţări au venit în România pentru a învăţa cum îşi pot îmbunătăţi eforturile de luptă împotriva corupţiei. SUA sprijină şi încurajează continuarea luptei procurorilor împotriva corupţiei. Mai sunt destule lucruri de făcut în privinţa prevenţiei şi educaţiei civice şi etice, de exemplu, pentru a preveni actele de corupţie. În sens larg, SUA speră că dacă se vor face schimbări în infastructura juridică a României, acestea vor consolida, nu slăbi capacitatea României de a lupta împotriva corupţiei’’ a explicat E.S. Hans Klemm.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Prezentam in continuare postarea de pe Facebook a lui Liviu Plesoian de miercuri dimineata 27 septembrie 2017:

    “Solicit DEMISIA doamnei KOVESI! Sa respecte propriile afirmatii si criterii moral-profesionale!
    Chiar din documentul Parchetului General reiese indubitabil ca doamna Laura Codruta Kovesi s-a aflat acasa la politicianul Gabriel Oprea, alaturi de alti oameni politici si de primii doi oameni din SRI, in seara turului II al alegerilor prezidentiale din 2009. Avand in vedere propriile declaratii si criterii moral-profesionale, doamna KOVESI TREBUIE SA DEMISIONEZE!
    In 2014, doamna KOVESI o certa pe Bica (omoloaga sa de la DIICOT) pentru sesiunea de shopping la Paris cu Udrea:
    “NICIODATA NU MA VAD CU POLITICIENI, CEL PUTIN IN TIMPUL LIBER. Uneori, datorita atributiilor de serviciu, trebuie sa interactionez (cu politicieni), dar doar la intalniri institutionale şi la activitati institutionale. IN TIMPUL LIBER NU MA VAD CU POLITICIENI SI NU MA INTALNESC CU EI. CONSIDER CA ESTE O INCOMPATIBILITATE CU STATUTUL DE MAGISTRAT SI AVAND IN VEDERE CALITATEA MEA DE PROCUROR IN DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE CRED CA AR FI TOTAL NEPOTRIVIT SA MA VAD CU POLITICIENI IN TIMPUL LIBER!”
    Fara doar si poate, doamna KOVESI tocmai a intrat in coliziune cu sine insasi. Motiv pentru care ii solicit sa DEMISIONEZE chiar astazi. Altminteri, toata Romania va sti ca, din aceasta dimineata, in fruntea DNA se afla o IMPOSTOARE, o persoana care nu da doi bani gauriti pe propriile declaratii si criterii moral-profesionale! Fiecare secunda pe care o mai petrece din aceasta clipa doamna KOVESI la conducerea DNA este un atac frontal la adresa imaginii DNA, a luptei anti-coruptie si a Justitiei, in ansamblul sau! Un om CORUPT MORAL nu poate conduce lupta ANTICORUPTIE din Romania! Doamna KOVESI, nu aveti alta varianta – #DEMISIA! …AZI!”
    Laura Kovesi: “Niciodata nu ma vad cu politiceni”
    Amintim ca, in 2014, in mijlocul scandalului iscat in jurul pozelor aparute cu fosta sefa DIICOT Alina Bica si Elena Udrea la Paris, sefa DNA Laura Kovesi a acordat un interviu la ziare.com in care a sustinut ca nu se vede niciodata cu politicieni in timpul sau liber si nici nu se intalneste cu ei pentru ca este “o incompatibilitate cu statutul de magistrat” si ar fi total nepotrivit sa se vada cu politicienii in timpul liber.
    Repetam: Declaratiile ii apartin sefei DNA si au fost si inregistrate. Video!
    UPDATE – Liviu Plesoianu a revenit cu un update la postarea anterioara: “UPDATE: Doamna KOVESI, e deja ora 14:28 si inca nu ati demisionat! Daca nu o faceti chiar azi, inseamna ca sunteti o IMPOSTOARE, o persoana care MINTE dezinvolt atunci cand vorbeste despre propriile criterii si exigente moral-profesionale! Se impune demisia de #ONOARE. Daca aveti…”
    UPDATE – Liviu Plesoianu a revenit cu o noua actualizare la postarea sa: “UPDATE 2: Doamna KOVESI, se termina programul… Trebuie sa demisionati AZI! Daca nu o faceti, inseamna ca sunteti o IMPOSTOARE, un MUNTE DE MINCIUNA SI IPOCRIZIE, precum si un IMENS PERICOL la adresa sigurantei nationale, pe care CSAT-ul ar trebui sa-l analizeze in regim de urgenta!”

    Mihai Serban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button