CAMPANIE pentru alternativa la CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE

Mar 25, 2017 11371 vizualizări 7 comentarii goo.gl/F3YWwg

NOUL ACT DE IDENTITATE SIMPLU ESTE DOAR O APARENȚĂ ȘI NU O INTENȚIE REALĂ

-TOATE PERSOANELE INTERESATE DE A DEȚINE O CARTE DE IDENTITATE SIMPLĂ, NEELECTRONICĂ, SUNT SFĂTUITE SĂ ÎȘI TRIMITĂ OPȚIUNILE ȘI PROPUNERILE LA ADRESA [email protected] PÂNĂ PE DATA DE 29.03.2017-

Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, analizând conferinta de presă a M.A.I. din data de 20.03.2017 ( video de mai sus ) și proiectul de lege supus dezbaterii publice pentru modificarea și completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale uniunii europene şi spaţiului economic european rezidenţi în România postat la adresa http://www.mai.gov.ro/index05_1.html pe 19.03.2017, a constatat următoarele:

A. Se prevede posibilitatea persoanei de a opta pentru o carte de identitate simplă.

B. Se dorește înlocuirea actualului tip de carte de identitate simplă cu un nou tip de carte de identitate simplă.

C. Noul tip de carte de identitate simplă prezintă următoarele similitudini cu cartea de identitate electronică:

 1. formatul este identic;
 2. producerea ambelor este încredințată Imprimeriei Naționale;
 3. echipamentele și software-urile necesare pentru producerea acestora vor fi importate prin intermediul Imprimeriei Naționale, ca și suporturile – blank-urile care urmează a fi inscripționate. Atât componentele fizice cât și metoda de inscripționare vor fi preluate de Imprimeria Naționala prin contract.

D. Producerea cărții de identitate simple în noul format conține în mod necesar elemente de noutate care constituie motivul pentru care inițiatorul dorește preschimbarea tuturor actelor de identitate deja emise și aflate în termenul de valabilitate.

          Acest element de noutate, prin comparare cu actualul format, este următorul: “date inscripționate prin tehnici speciale”. Se deduce că aceste date vor putea fi descifrate numai prin intermediul unor echipamente speciale, fără a fi aparente, cea mai uzitată fiind codul de bare.

E. Noutățile introduse prin noul format al cărții de identitate simple sunt propuse într-un mod lipsit de precizie: “date în format tipărit sau date inscripționate prin tehnici speciale”.

          Rezultă că autoritățile române, după ce persoana optează pentru o carte de identitate simplă, au la rândul lor opțiunea să tipărească actul de identitate sau să îl inscripționeze prin tehnici speciale, fără a se preciza cum vor alege una din aceste modalități.

            Ne exprimăm îngrijorarea că autorităţile române vor alege să inscripţioneze datele pe cartea de identitate simplă prin tehnici speciale şi că varianta tradiţională a tipăririi este menţionată fără intenţia reală de a fi pusă în aplicare ( vezi art. 19 al. 1 lit K – “pentru preschimbarea actelor de identitate care nu se mai emit, dar sunt valabile“).

          Totodată, am sesizat importante inadvertenţe între afirmaţiile oficiale ale reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne din cadrul conferinţei de presă din 20.03.2017 şi textul propus spre aprobare.

            Propunerile noastre de modificare a actelor normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România sunt, în fapt, următoarele:

 •  În primul rând, este necesară eliminarea erorii de tehnică legislativă care instituie posibilitatea autorităţilor române de a nu emite cărţi de identitate tipărite.
 •  Solicitarea noastră este ca persoanele care invocă motive de conştiinţă, religioase, securitate sau opinie să poată folosi actualele documente de identitate până la expirarea valabilităţii lor, iar după expirare să poată obţină cărţi de identitate neelectronice simple care să nu conţină informaţii ascunse sau codificate şi nici dispozitive de stocare a datelor.
 •  Această solicitare constituie o reiterare a demersurilor anterioare legate de aprobarea OUG nr. 82/2012 iniţiate de asociaţia noastră şi un număr de 46 de ONG-uri. Reamintim cererea de organizare a unui referendum pentru respingerea introducerii oricărui act electronic şi biometric susținută de peste 1 milion de persoane cu drept de vot.
 • În al doilea rând, întrucât logistica şi know-how-ul necesare şi suficiente pentru producerea cărţii de identitate simple există deja la nivelul local, fără a implica niciun efort financiar şi de resurse umane suplimentar, însărcinarea Imprimeriei Naţionale cu tipărirea cărţii de identitate simple nu se justifică. De aceea, am eliminat din textele proiectului de modificare a OUG nr. 69/2002 sintagma “carte de identitate simplă” în toate cazurile în care producerea acesteia este legată de Imprimeria Naţională.
 • Apreciem în mod deosebit faptul că actualul guvern îşi face publică disponibilitatea de a dialoga în mod democratic cu beneficiarii actului de guvernare, aşa cum de altfel a afirmat şi doamna ministru a  Ministerului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, în conferinţa de presă din 20.03.2017.

Cu aleasă stimă,
Profesor Nicolae Livadă
Preşedinte Asociaţia Pentru Libertatea Românilor

La documentele de descarcare anexăm scrisoarea pe care A.P.L,R, o inainteaza Ministerului Afacerilor Interne si propunerile noastre de modificare a textelor legale care fac referire la noua carte de identitate simplă. Aceste documente pot fi utilizate de oricine dorește să se ralieze acțiunilor celor peste 1.000.000 de români și a celor peste 46 de O.N.G.-uri care au respins actele de identitate electronice şi biometrice, optând pentru un act de identitate simplu, fără medii de stocare electronice.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “CAMPANIE pentru alternativa la CARTEA ELECTRONICĂ DE IDENTITATE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Nicoleta
  # 28 martie 2017 at 11:24

  Admin, le-ati trimis ceva pe e-mail?

  • redactor
   # 28 martie 2017 at 13:10

   Trimis, trimis…

 2. Nicoleta
  # 28 martie 2017 at 13:32

  Sincer, nu stiu ce anume exact sa le scriu. Ma puteti ajuta? Va rog.

 3. Nicoleta
  # 28 martie 2017 at 14:26

  Gata, frate. Am scris cateva randuri de la mine. O cerere simpla, cu motivul pentru care le fac aceasta solicitare. Multumesc.

 4. BALTAG LICĂ
  # 29 martie 2017 at 8:20

  Dacă noul buletin de identitate va avea coduri de bare în el, atunci vom putea fi monitorizați) prin tehnica folosită acum la citirea codului de bare pe produse la supermarketuri. A-ți da acordul pentru un astfel de buletin care nu are cip dar are cod de bare,înseamnă a încuviința să fii urmărit, deci renunți la LIBERTATEA oferită de Dumnezeu fiecărui om la naștere. Codul de bare are același rol ca și cipul, numai că aparatele de citire de care se îngrijește sistemul vor fi probabil diferite. Cine dorește să rămână om liber, să nu accepte decât buletinul în varianta tipărită, tradițională. Preschimbarea actualelor cărți de identitate și buletine de identitate cu unele noi ridică semne de întrebare tocmai pentru că ni se spune că noile acte vor avea informații pe care nu le putem descifra noi ca posesori ale lor. Deci, e clar că noile acte vor deține informații criptate, adică coduri de bare pentru decriptarea cărora sistemul este pregătit. Tocmai ne anunță la știrile TV că MAI achiziționează sisteme performante de monitorizare de la distanță, adică se pregătesc să ne urmărească având în vedere că ni se impune înlocuirea buletinelor de identitate cu unele mai „performante”. Acesta-i mesajul destul de ascuns, de cosmetizat pe care ni-l oferă MAI -ul și toate buletinele de știri. Mai ales că vor avea drept argument că am fost informați din timp, aceasta pentru a nu pierde eventualele procese care cu siguranță li se vor intenta. „V-am informat din timp” – vor zice, „v-am rugat să vă spuneți punctele de vedere”. De aceea trebuie să ne trimitem cu toții punctele de vedere la MAI. Se impune acest lucru, nu mai e benevol pentru noi care dorim să rămânem LIBERI. Noi nu suntem pușcăriași și nici nu ne dorim să devenim, dar dacă vom fi nepăsători și nu vom lua atitudine, iar în ultimă instanță vom accepta acele acte concepute într-un mod viclean, atunci vom fi , desigur că cei care le acceptă, PUȘCĂRIAȘI „CU ACE ÎN REGULĂ”. Acesta este pasul de mijloc al planului diabolic de urmărire a persoanei, a oricărei persoane de pe glob. Ultimul pas va fi ori implantul de cip, ori trasarea cu raze laser a codului de bare direct pe corp și nicidecum pe cartea de identitate cum urmăresc s-o facă astăzi. Iată punctul meu de vedere. Fiecare să ia aminte pentru a putea spera la Rai. A ceda libertatea tocmai prin acceptarea acestor acte care sunt evident de urmărire, înseamnă a te lipsi de Dumnezeu(a renunța la LIBERTATE) și a te preda diavolului sau sistemului de urmărire național și internațional totodată. Aceasta-i logica, din acest motiv putem pierde mântuirea. Doamne ajută !

 5. Nicoleta
  # 31 martie 2017 at 10:18

  Și vai de cel care nu va avea cipul la el, că îl vor descoperi imediat ce va intra sau ieși în/din orice locație. Cei care mai aveți carduri bancare – scăpați de ele urgent, că nu mai este mult până la proba finală.
  Țineți unii de alții. Învățați să vă suportați cu bune și rele, că o să aveți nevoie unii de alții.
  Dumnezeu să ne ajute!

Scrie un comentariu