X

Rusia – locul al II-lea pentru exportul de echipament militar

de null
http://static2. businessinsider.com/image/5232093ceab8ea8a68966704/meet-the-pr-firm-that-helped-vladimir-putin-troll-the-entire-country.jpg

Rusia și-a consolidat în 2016 locul al doilea în ierarhia exportatorilor de armament, cu livrări care au depășit valoarea de 15 miliarde de dolari, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, cu ocazia unei reuniuni dedicate sectorului apărării, în care a citat intervenția în Siria drept dovadă a fiabilității echipamentelor militare ruse, transmite AFP.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În 2015, Rusia a exportat echipamente militare în valoare de 14,5 miliarde de dolari, a amintit Putin.

Conform liderului de la Kremlin, exporturile au fost destinate anul trecut unui număr de 52 de state și au fost semnate noi contracte pentru 9,5 miliarde de dolari.

Rusia, al doilea exportator mondial de armament, după SUA, a alocat resurse considerabile în ultimii 15 ani pentru a-și moderniza forțele armate.

Sectorul de armament este unul din principalele vizate de sancțiunile impuse de occidentali Moscovei în urma anexării Crimeii și a conflictului din estul Ucrainei.

„Posibilitățile oferite de armele rusești, fiabilitatea și eficacitatea lor sunt demonstrate în lupta împotriva teroriștilor în Siria, în lupta contra terorismului în întreg Orientul Mijlociu”, a subliniat președintele Putin.

„Folosirea aviației și a mijloacelor de apărare antiaeriană în condiții de luptă reale le aduce o experiență prețioasă personalului aviatic și inginerilor, precum și proiectanților producției naționale militare”, a mai arătat liderul rus.

Conform celui mai recent raport al institutului independent SIPRI, SUA și-au menținut în 2016 poziția de lider mondial pe piața exporturilor de armamente, cu 33% (+3 puncte față de 2015), în fața Rusiei (23%, -1), Chinei (6,2%, +2,4) și Franței (6,0%, -0,9). Livrările de armament în lume au atins în ultimii cinci ani un nivel record după Războiul Rece, stimulate de cererea din Orientul Mijlociu și Asia, a indicat SIPRI.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button