X

Erdogan așteaptă ca Parlamentul Turciei să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, după referendumul care va spori puterile șefului statului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că se așteaptă ca Parlamentul de la Ankara să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea, după referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidențiale, relatează AFP citată de Agerpres.

“Familiile martirilor, familiile eroilor noștri nu trebuie să fie îngrijorate. Cred că, dacă Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar după 16 aprilie în legătură cu dorința voastră privind pedeapsa capitală”, a declarat Erdogan, într-un discurs pronunțat la Canakkale, în nord-vestul țării.

Semnătura sa este necesară pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului și Erdogan a declarat că va aproba textul “fără ezitare”.

Pedeapsa capitală a fost abolită în 2004 ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeană și reintroducerea sa va marca sfârșitul negocierilor de aderare.

După lovitura de stat eșuată din 15 iulie, președintele turc a declarat în repetate rânduri că va aproba reintroducerea pedepsei capitale în cazul unui vot al Parlamentului în acest sens. El s-a referit în februarie chiar la organizarea unui referendum în legătură cu acest subiect.

Este pentru prima dată însă când Erdogan cere Parlamentului să aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea după referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constituției care vizează consolidarea puterilor prezidențiale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Erdogan cel fara o doaga (sau mai multe).
    Si probabil ca intentioneaza sa si aplice RETROACTIV pedeapsa capitala.
    Individul asta finanteaza construirea unei mega-moschei in tara mea? NICIODATA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button