X

Atac terorist la Parlamentul Marii Britanii. Cel puţin un mort şi 11 răniţi

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Update ora 18.00: Ziarul Dailymail a făcut o hartă în care descrie modul cum a fost comis atacul terorist. Imaginile de la locul incidentului sunt teribile.

Dailymail a făcut, grafic, traseul teroristului. A venit cu maşina pe Podul Westminster, unde a spulberat mai mulţi pietoni şi un biciclist.

Apoi şi-a continuat drumul, în mare viteză, către clădirea Parlamentului britanic şi s-a izbit de porţi. A coborît şi a atacat cu un cuţit un poliţist, pe care l-a rănit.

Mai mulţi martori au surprins primele momente de după atac, cu răniţii spulberaţi de maşina individului.

Update ora 17.40: Teroristul rănit de poliţişti a fost transportat la un spital din Londra. El a fost transportat sub o pază extrem de severă, spun ziarele britanice.

Update ora 17.35: Imagini teribile au fost filmate de un cameraman amator pe Podul Wetminster, unde atacatorul a spulberat mai mulţi oameni, cu o maşină.

Înregistrarea video surprinde mai mulţi oameni răniţi, care sunt întinşi, pe asfalt.

https://youtu.be/5x2YjsFAyfk

De asemenea, fotografii teribile au fost făcute de alţi martori la incidentul sângeros.

 Scotland Yard anunţă că tratează incidentul ca un atac terorist.

Update ora 17.20: Potrivit presei, o persoană a murit în atacul terorist. Anterior, bilanţul era de 12 răniţi.

Din informaţiile obţinute de la martori, atacatorul ar fi un bărbat de vârstă mijlocie şi care ar fi originar din Orientul Mijlociu. La volanul unei maşini 4×4, el a spulberat mai mulţi pietoni, pe Podul Westminster, apoi a atacat cu un cuţit un poliţist de la Parlament, pe care l-a rănit. Ceilalţi poliţişti l-au împuşcat.

Update ora 17.15: Presa britanică vine cu noi informaţii şi spune că ar fi vorba despre două incidente. Unul, neconfirmat oficial, s-ar fi consumat pe Podul Westminster, unde o maşină 4×4 ar fi lovit mai mulţi pietoni şi un biciclist. Mai multe persoane ar fi fost rănite.

Un martor a postat o fotografie pe Twitter, de la incidentul de pe Podul Westminster.

Cel de-al doilea incident s-ar fi consumat apoi la poarta Parlamentului, la câteva sute de metri distanţă, unde un individ înarmat cu un cuţit ar fi atacat şi rănit un poliţist. De asemenea, şi el a fost rănit de colegii agentului, care au deschis focul.Presa britanică spune că, în ambele incidente, ar fi vorba despre acelaşi atacator. Individul a lovit pietonii de pe Podul Westminster, apoi a atacat poliţiştii, la Parlament.

Video: Parlamentul e anunţat de incidentul terorist, iar şedinţa Camerei Comunelor e suspendată:

Update ora 17.05: Atacul ar fi fost comis în jurul orei 16.35, ora României, ora locală 14.35. Martorii spun că, mai întâi, o maşină a lovit trecătorii aflaţi în zona intrării în clădirea Parlamentului. Cel puţin 5 persoane ar fi fost rănite, spune Dailymail.

Apoi, un individ înarmat cu un cuţit a atacat poliţiştii. Aceştia au deschis focul şi l-au împuşcat. Celălalt suspect, care era în maşină, ar fi încercat să scape, dar, de asemenea, poliţiştii au tras.

Dailymail spune că Premierul Theresa May se afla într-o maşină, în zonă, dar a fost dusă în siguranţă de poliţişti.

Update ora 17.00: Dailymail spune că a fost un atac terorist şi că două persoane au fost implicate. Un individ a atacat poliţia. Un al doilea suspect se afla într-o maşină.

Update ora 16.57: Sky News spune că, potrivit primelor informaţii, un bărbat înarmat cu un cuţit a fost împuşcat, la porţile Parlamentului. Un agent de securitate ar fi deschis focul atunci când bărbatul ataca un poliţist. De asemenea, şi Sky News menţionează că sunt informaţii că incidentul s-ar fi soldat cu 12 răniţi.

https://youtu.be/y60wDzZt8yg

Un incident armat a avut loc în faţa clădirii Parlamentului Marii Britanii. Clădirea a fost închisă, spun martorii. Numeroase forţe de ordine au fost mobilizate în zonă.

Potrivit martorilor, citaţi de Reuters, poliţia a deschis focul asupra a doi indivizi care ar fi încercat să pătrundă în clădirea Parlamentului din Londra. Bărbaţii au fost somaţi de mai multe ori, însă nu i-ar fi luat în seamă pe agenţi, care, în cele din urmă, au tras.

Alţi martori spun că a fost vorba doar de un singur individ, care ar fi avut asupra lui un cuţit şi ar fi atacat. Sunt cel puţin 12 răniţi, spune Reuters.

Ştire în curs de actualizare…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button