X

VIDEO: “Reproducerea” umană în VIITOR. Dumnezeu cred că nu ne mai rabdă mult

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ectogeneza, ştiinţa care presupune creşterea unui organism în afara unui corp, a început să fie dezvoltată încă din anul 2001. Un futurolog american crede că în următorii 30 de ani această metodă va înlocui în mare parte naşterile clasice.

Zoltan Istvan, spune că deja există o mare parte din tehnologia necesară creşterii unui fetus uman într-un uter artificial. Rămân însă multe aspecte etice, legate în special de relaţia dintre mamă şi copil. Metoda are avantaje şi dezavantaje. Printre avantaje se numără monitorizarea mai facilă a dezvoltării copilului şi intervenţia mai rapidă a medicilor, în cazul în care apar probleme.

În plus, uterul artificial va înlocui mamele surogat, care sunt acum singura soluţie pentru femeile care nu pot duce la capăt o sarcină. De asemenea, va scădea numărul copiilor născuţi morţi, pentru că medicamentele necesare vor fi administrate mult mai uşor. Totuşi, tehnologia necesară este foarte complexă. Uterul artificial trebuie să asigure fetusului oxigen şi nutrienţi, dar totodată să elimine toxinele pe care le produce acesta.

Uterul va fi ataşat la „un aparat de placentă” şi la cabluri care vor permite monitorizarea permanentă a dezvoltării fetusului. În interiorul uterului artificial va fi lichid amniotic. Zoltan Istvan crede că metoda va începe să fie folosită peste 20 de ani, iar peste 30 va deveni deja larg utilizată. Ectogeneza a fost enunţată prima dată în anul 1924 de către savantul britanic J.B.S. Haldane, care a declarat că până în anul 2074 doar 30% dintre naşteri vor mai fi normale, clasice.

În anul 2001, Hun-Chin Liu, de la Universitatea Cornell, a crescut în laborator ţesut endometrial şi a realizat astfel un uter artificial. Eficienţa lui a fost testată cu embrioni umani, care au început să se dezvolte, dar aceştiau au trebuit să fie eliminaţi, pentru că legea nu permite în prezent creşterea oamenilor în laborator. Doi ani mai târziu, Liu a folosit uterul artificial pentru a creşte embioni de cobai, dar aceştia nu s-au dezvoltat complet şi au fost diformi.

sursa text: descopera.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Dupa 7 crime prin asociere = transplanturi de inima…
    “101 Year Old David Rockefeller Just Received 7th Heart Transplant This Morning
    Updated on August 25, 2016
    http://anonymous.com.pt/101-year-old-david-rockefeller-just-received-7th-heart-transplant-this-morning/
    si…
    Billionaire philanthropist David Rockefeller has successfully undergone his sixth heart transplant in 38 years at the venerable age of 99 years old.
    https://worldnewsdailyreport.com/david-rockefellers-sixth-heart-transplant-successful-at-age-99/
    OPERATIE FACUTA … ACASA!
    Inevitabilul s-a produs, caci “cu moarte vei muri”:
    “David Rockefeller, the billionaire businessman and philanthropist who was the last in his generation of one of the country’s most famously philanthropic families, died Monday. He was 101.”
    http://www.foxnews.com/us/2017/03/20/david-rockefeller-billionaire-philanthropist-dead-at-101.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button