X

PILDĂ: La poarta RAIULUI

de null

Aceasta este viaţa veşnică: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.  (Ioan 17:3)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot ortodox din zilele noastre om cu evlavie adevărată şi frică de Dumnezeu, ţinând cuvânt de învăţătură le-a pus tuturor credincioşilor din Biserică această minunată şi plină de tâlc întrebare, sub o formă patericală:
La poarta Raiului sosise un preot ortodox mutat de curând la cele veşnice fiind întâmpinat, cum altfel, de către o Persoană Cerească. Aceasta l-a întrebat cine este şi ce-a făcut pe pământ? Acela a răspuns, dându-şi numele de botez, că a fost preot ortodox, şi a slujit Altarului toată viaţa sa.

– „L-ai cunoscut pe Hristos?” – a fost următoarea întrebare.

Iar preotul a răspuns că L-a cunoscut bine, slujindu-L zilnic Domnului Iisus Hristos, căci doar El este Arhiereul Suprem.

– Bine, treci deoparte şi aşteaptă, i s-a spus.

La fel s-au petrecut lucrurile cu un arhiereu ortodox, cu un preot catolic, cu un pastor protestant, cu un cardinal anglican ş.a.m.d., fiecare mărturisind că L-a cunoscut bine pe Hristos, Logosul întrupat în istorie, toţi fiind însă îndemnaţi să treacă deoparte…
Şi iată, se prezintă în poarta Raiului şi o bătrânică, la vreo nouăzeci de ani, văduvă, mamă, bunică şi străbunică a mai multor copii, nepoţi şi strănepoţi, crescuţi în frica de Dumnezeu.

– „Cine eşti?” – a fost întrebată.

Iar bătrânica a răspuns, închinându-se, că este tuşa Dumitra, dintr-un cătun de munte, şi că terminându-i-se aţa pe mosor, a trebuit să-şi părăsească odăiţa ei plină de icoane şi cu candele neadormite, mirosind totdeauna a tămâie…

– L-ai cunoscut pe Hristos? – a fost cercetată şi tuşa Dumitra, iar bătrânica, făcând metanie mare, a răspuns plină de bucurie:

– D-apoi cum să nu Te recunosc, Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu eşti Păstorul Cel Bun, Care m-ai întâmpinat acum şi pe mine, păcătoasa, slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie!

Iubiţi părinţi, fraţi şi surori întru Hristos Domnul, poate că fiind tot mai târziu, în Cer şi pre pământ, ar trebui să ne punem cu toţii această întrebare hotărâtoare: vorbim despre Hristos, scriem despre Hristos, luptăm în numele lui Hristos, Îl mărturisim pe Hristos, trăim numai din Milostivirea lui Hristos, dar Îl recunoaştem noi oare imediat, precum bătrânica noastră cea înţeleaptă şi evlavioasă, pe Hristos, împăratul şi Dumnezeul nostru, Păstorul Cel Bun, sau stăm deoparte de Dânsul încă de aici, căci nu L-am cunoscut nicicând în inimile noastre, slăvindu-L doar cu buzele?

Să nu fie la nimeni, să nu fie, o asemenea amarnică înşelare, de la vlădică şi până la opincă. Doamne, dă-ne nouă să Te cunoaştem şi recunoaştem întotdeauna, numai în duh şi adevăr. Amin. Amin. Amin.

de Dr. Ioan Gându, publicat în revista Credinţa ortodoxă, decembrie 2016, pag. 14

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button