Israelul ameninţă că va distruge sistemul de apărare aerian al Siriei

Mar 20, 2017 2520 0 http://bit.ly/2H8m1Lk

Ministrul Apărării din Israel, Avigdor Liberman, a avertizat Siria că-i va distruge sistemul de apărare aerian, dacă Siria va mai lansa încă o singură rachetă spre avioanele israeliene, recizează CNN.

În timpul unei emisiuni radion, duminică Liberman a declarat că „Data viitoare când sirienii îşi for folosi programul de apărare aerian împotriva avioanelor noastre, o să-i distrugem fără să ne gândim de două ori” citat de CNN.
Ameninţarea vine după ce vineri Siria a lansat o rachetă aeriană îndreptată către avioanele militare israeliene ce survolau zona. Armata siriană a declarat că avioanele ţintite de către rachete au vrut să atace o bază militară din Palmyra, în timp ce israelienii au spus că ei voiau să atace un transport de arme al Hezbollah-ului.
În urma atacului, Siria spune că a doborât la pământ un singur avion şi doar a lovit un altul, Israelul catalogând afirmaţiile drept mincinoase. „Cea mai mare problemă a noastră este transferul de arme dezvoltate care au trecut prin Siria până în Lebanon. De fiecare dată când noi identificăm o asemenea situaţie, lucrăm să prevenim transportul acestor arme care ar putea schimba regulile jocului. În privinţa asta, nu vom face nici un compromis” a adăugat Avigdor Liberman.
Incidentele de vineri reprezintă una dintre cele mai serioase confruntări între cele două ţări de la începutul războiului civil din Siria pornit acum şase ani. Tensiunile dintre Israel şi Siria scăzuseră între cele două ţări, însă în ultimele luni acestea şi-au adus mai multe ameninţări şi acuzaţii.
Palmyra, zona unde au fost atacate avioanele israeliene a fost deţinută de ISIS şi revendicată de către guvernul sirian. Conform analiştilor militari, întreaga zonă este un punct strategic important.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up