1:29 am - joi, 27 aprilie, 2017

Igor Dodon: fără credinţă ortodoxă, cetăţenii Republicii Moldova nu au viitor

406 vizualizări 1 comentariu https://goo.gl/3rhET9

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, căruia i-a urat succes în activitatea desfăşurată spre binele tuturor cetăţenilor republicii.

„Oamenii politici care ocupă poziţii principiale, poziţii care se bazează pe o tradiţie milenară, poziţii care sunt înscrise în memoria genetică, aceşti lideri au o şansă foarte mare de succes. Vreau să vă urez din toată inima un astfel de succes” – a declarat Patriarhul Kirill.

El a subliniat că peste 90% din cetăţenii Republicii Moldova aparţin de Biserica Ortodoxă.

„Acesta este cel mai mare nivel din spaţiul postsovietic” – a subliniat capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

La rândul său, Igor Dodon a declarat că, fără credinţă ortodoxă, cetăţenii Republicii Moldova nu au viitor.

„Ţara noastră traversează, în prezent, vremuri grele, însă sunt convins că prin credinţă vom putea trece peste acestea” – a declarat preşedintele moldovean.

O altă temă abordată în timpul întâlnirii a constituit-o relaţiile dintre Republica Moldova şi Transnistria. Igor Dodon a anunţat că a fost propusă crearea unei platforme de dialog pentru conciliere națională şi l-a invitat pe Patriarhul Kirill să efectueze o vizită în ţara sa.

„Sunt convins că biserica şi credinţa pot constitui unul din momente şi stimuli, care vor contribui la unirea ţării noastre. Sunt convins că biserica ortodoxă ne va ajuta” – a adăugat Igor Dodon.

NOTĂ OrtodoxInfo

Sa nu uitam ce relatam luna trecuta si anume, ca Igor Dodon vrea să schimbe tricolorul Republicii Moldova cu un steag roșu cu cap de bour.

Deci, Igor Dodon vede  R. Moldova ca nefacand parte din Romania mare si unita, ci ca un principat. Daca ruperea teritoriala a Romaniei va functiona, R. Moldova va integra in ea o parte din Romania.

Alte stiri legate de acelasi subiect au fost:

VIDEO. Dodon a primit de la Putin harta Moldovei Mari: E rău că în 1812, rușii s-au grăbit să pună granița la Prut

Mentionam ca ideea conform careia, R. Moldova nu este Romania a inceput sa se tot vehiculeze, mai ales de catre straini:

JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republicii Moldova a declarant ca: “MOLDOVA nu este ROMANIA, Moldova isi are propria sa istorie”

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare


Un comentariu la “Igor Dodon: fără credinţă ortodoxă, cetăţenii Republicii Moldova nu au viitor”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. BALTAG LICĂ
    # 20 martie 2017 at 14:05

    Kirill este în pas cu moda. El nu ține cu Adevărul, ci cu Rusia. Iar cine nu iubește mai mult Adevărul decât orice, pierde totul. Așteptăm să vină conducătorul ales de sus. Atunci se va restabili dreptatea și adevărul între Rusia și România fără vărsare de sânge.

Scrie un comentariu