Sute de MILITARI BRITANICI, tancuri și vehicule blindate au sosit în ESTONIA (ESTUL EUROPEI), gata de intervenție în fața AMENINȚĂRII RUSE

Mar 18, 2017 2680 4 http://bit.ly/2qHYNRc

Sute de militari britanici, tancuri și artilerie grea sunt trimise la granița cu Rusia, în cea mai mare demosntrație de forță împotriva Moscovei, de la Războiul Rece până acum. Un grup de 120 de soldați au sosit în Estonia și 300 de vehicule vor ajunge săptămâna viitoare.

Țara est-europeană, care consideră că Rusia este o amenințare pentru ea, a cerut ajutor. Ministrul britanic al Apărării a spus că soldații vor apăra această țară în fața vreunei agresiuni din partea Rusiei.

Printre vehiculele care vor sosi săptămâna viitoare, se numără mașina de luptă a infanteriei Warrios, tancuri Challenger 2 și arme de artilerie AS90, scrie Daily Mail..

Mai mulți militari vor veni, numărul total al britanicilor în zonă urmând să ajungă la 800, până luna viitoare, la cererea Estoniei, ca parte a unei desfășurări de forțe a NATO în Estul Europei. Fallon a declarat: „În fața unei Rusii din ce în ce mai agresive, NATO ia măsuri în conformitate cu angajamentele sale la apărare colectivă. Sosirea a 120 de militari britanici în weekend marchează începutul celei mai vaste desfășurări de forțe din Estul Europei”. 

„Până la finalul lunii viitoare, vom avea aici 800 de militari britanici, cu tancuri, vehicule blindate, gata să-i reasigure pe aliații noștri și să sublinieze angajamentul nostru față de securitatea Europei. Și asta nu este se referă doar la statele baltice, ci este vorba despre NATO, este vorba despre NATO care stă în calea agresiunii Rusiei și este gata să apere și să protejeze”, a spus oficialul britanic care a adăugat că trupele țării sale vor avea un rol improtant în Estonia și vor susține aliații americani în Polonia, ca parte a eforturilor mai extinse de a apăra statele NATO.

„Bugetul nostru de apărare a crescut, ceea ce înseamnă că putem sprijini aceste desfășurări de forțe pe termen lung și vom întări angajamentul față de securitatea europeană”, a explicat Fallon. 

Comandantul trupelor, lt. col. Mark Wilson, a adăugat: „Marea Britanie și Estonia au împreună o istorie lungă și mândră de a participa împreună, inclusiv în Afganistan, așa că este o onoare să conduc acest detașament, ca parte a prezenței extinse a NATO în regiune”.

El a mai spus că soldații săi abia așteaptă să lucreze, să se antrenze și să se pregătească alături de colegii estonieini. 

Marea Britanie a preluat un rol principal, alături de alte state, în Programul de Prezență Avansată a NATO, menit să răspundă rapid unor amenințări venite din partea Rusiei. 

Circa 150 de soldați britanici vor fi dislocați în Polonia, precizează sursa citată.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
4 Comentarii la “Sute de MILITARI BRITANICI, tancuri și vehicule blindate au sosit în ESTONIA (ESTUL EUROPEI), gata de intervenție în fața AMENINȚĂRII RUSE”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Eugenia
  # 19 martie 2017 at 13:37

  Cine naiba is nebunii astia?
  Pe cina a amenintat Rusia?Astia vor musai razboi.

 2. Samoila
  # 19 martie 2017 at 17:23

  „nebunii ăștia is”:- cei care au ocupat Crimeea.Pentru Eugenia.

 3. Nicoleta
  # 19 martie 2017 at 22:13

  Zombii ăștia au impresia că în Rusia este ca în Irak. Nu se mai satură de sânge.

Scrie un comentariu

Scroll Up