Rusia vrea să declare Martorii lui Iehova grupare extremistă

Mar 17, 2017 2595 0 http://bit.ly/2H7BefZ

Ministerul Justiției din Rusia a depus o cerere la instanța supremă pentru ca organizația centrală a Martorilor lui Iehova din această țară să fie catalogat drept organizație extremistă, scrie USA Today.

Documentul a fost publicat pe site-ul instanței supreme, însă nu este datat.

Grupul religios Martorii lui Iehova, cu sediul în Sankt Petersburg, a reacționat printr-un comunicat de presă în care critică această decizie.

Dacă va avea succes, declarația va avea consecințe dezastruoase pentru libertatea religioasă din Rusia”, se arată în comunicat.

Potrivit Radio Europa Liberă, organizația arată că vor fi afectați 175.000 de practicanți din peste 2.000 de congregații.

Organizația religioasă Martorii lui Iehova a fost înregistrată oficial în Rusia în anul 1991 și reînregistrată în 1999.

Potrivit USA Today, în cele două decenii, procurorii din Rusia au încercat în mai multe localități să scoată acest grup în afara legii, acuzând cultul că distruge familii, că este o amenințare pentru viață și că promovează ura.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up