Raid aerian israelian in Siria, un avion ar fi fost doborat de fortele regimului al-Assad. Este pentru prima data cand Israelul confirma

Mar 17, 2017 1017 vizualizări 0 comentarii goo.gl/XHavVD

Siria si Israelul au fost implicate in nopatea de joi spre vineri in cel mai grav incident intre cele doua tari de la declansarea razboiului civil sirian in 2011.

O escadrila de avioane de lupta israeliene a atacat mai multe tinte in Siria, potrivit Haaretz.. In replica, fortele regimului al-Assad au lansat rachete anti-aeriene. Armata israeliana sustine ca niciun avion nu a fost lovit. Sirienii afirma insa ca un avion a fost doborat si un altul a fost avariat de bateriile anti-aeriene.

Este cert insa ca una dintre rachete a fost interceptata de sistemul defensiv anti-racheta instalat la nord de Ierusalim. Armata siriana loiala lui al-Assad afirma ca tinta atacului israelian a fost un obiectiv militar in apropiere de Palmyra.

In ultimii ani au existat numeroase informatii neoficiale privind raiduri aeriene israeliene asupra unor convoaie de arme din Siria destinate fortelor Hezbollah din Liban. Cel mai recent atac de acest fel a avut loc pe 22 februarie, langa Damasc, potrivit unor surse libaneze. Este prima data insa cand Israelul confirma oficial o actiune militara de acest fel.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu