Raid aerian israelian in Siria, un avion ar fi fost doborat de fortele regimului al-Assad. Este pentru prima data cand Israelul confirma

Mar 17, 2017 1194 0 http://bit.ly/2H7MRmU

Siria si Israelul au fost implicate in nopatea de joi spre vineri in cel mai grav incident intre cele doua tari de la declansarea razboiului civil sirian in 2011.

O escadrila de avioane de lupta israeliene a atacat mai multe tinte in Siria, potrivit Haaretz.. In replica, fortele regimului al-Assad au lansat rachete anti-aeriene. Armata israeliana sustine ca niciun avion nu a fost lovit. Sirienii afirma insa ca un avion a fost doborat si un altul a fost avariat de bateriile anti-aeriene.

Este cert insa ca una dintre rachete a fost interceptata de sistemul defensiv anti-racheta instalat la nord de Ierusalim. Armata siriana loiala lui al-Assad afirma ca tinta atacului israelian a fost un obiectiv militar in apropiere de Palmyra.

In ultimii ani au existat numeroase informatii neoficiale privind raiduri aeriene israeliene asupra unor convoaie de arme din Siria destinate fortelor Hezbollah din Liban. Cel mai recent atac de acest fel a avut loc pe 22 februarie, langa Damasc, potrivit unor surse libaneze. Este prima data insa cand Israelul confirma oficial o actiune militara de acest fel.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up