X

Ardeii iuți sunt benefici pentru longevitate

de null
http://www.naturalnews.com/wp-content/uploads/sites/91/2017/03/Red-Chili-Peppers-Produce-Hot-e1485335077482.jpg

Doriți să trăiți mai mult? Consumați mâncare condimentată

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

(Natural News) Multora le place mâncarea condimentată pentru o multitudine de motive: aroma, căldura, iuțeala. Însă dacă preferați ardeiul iute și toate mâncărurile condimentate, se pare că vă puteți bucura de beneficiile sănătății. La începutul acestui an, o cercetare asupra beneficiilor consumului de ardei iute a arătat că ardeiul iute poate sprijini longevitatea și reduce riscurile de mortalitate. Poate că nu pare așa când simți că îți ia gura foc, dar se pare că mâncarea condimentată poate în fapt să vă ajute să trăiți mai mult.

Deși de mii de ani ardeii iuți și condimentele sunt considerate ca fiind benefice pentru prevenirea și tratamentul bolilor, nu s-au făcut multe cercetări în acest sens. Doar un singur studiu – inițiat de cercetătorii chinezi și publicat în 2015 – a examinat în mod specific relația dintre consumul de ardei iute și mortalitate. Acest studiu recent al Universității Vermont spijină următoarele concluzii.

Cercetarea a demonstrat că ardeii iuți sunt benefici pentru longevitate

O echipă de oameni de știință de la Larner School of Medicine din  cadrul Universității din Vermont a aflat că un consum periodic de ardei iuți reduce riscurile de mortalitate cu până la 13%. Acest beneficiu se reflectă în  diminuarea deceselor cauzate de infarct și boli de inimă. Studiul oamenilor de știință a fost publicat în ziarul PLoS ONE. (Legat de acest subiect: Citiți mai multe știri despre longevitate pe Longevity.news)

Cercetătorii au folosit Chestionarul de Examinare Nutrițional și de Sănătate Națională (NHANES III) pentru a strange date de la peste 16.000 de americani  care au fost urmăriți pe o perioadă de 23 de ani. Studentul la Medicină, Mustafa Chopan și Profesorul de la Facultatea de Medicină, Benjamin Littenberg, au colaborat pentru a examina caracteristicile de bază ale participanților potrivit nivelului de consum al ardeilor iuți. În general, cei doi cercetători au aflat că cei care consumă regulat ardei iuți sunt de obicei “tineri, bărbați, albi, mexicano – americani, căsătoriți, care fumează, beau alcool și consumă mai multe legume și carne. . . au colesterolul scăzut, venituri scăzute și sunt mai puțin educați” în comparație cu cei care nu consumă ardei iuți.

Au fost de asemenea analizate datele pe o perioadă următoare de 18.9 ani și cercetătorii au putut observa numărul dar și cauzele deceselor. Per total, cercetătorii au aflat următoarele: consumul de ardei iuți reduce riscul de deces cu până 13% – cel mai mult infarctul și bolile de inimă. Echipa a declarat: “Deși mecanismul prin care ardeii iuți pot întârzia decesul este departe a fi sigur, canalele TRP Receptor – Emițător, care sunt receptorii primari pentru agenții cu miros și gust pregnant cum ar fi capsaicina (principalul component al ardeiului iute), poate fi în parte responsabilă pentru relațiile examinate.”

Capsaicina este principalul vinovat care se află în spatele beneficiilor ardeilor iuți și se crede că ai joacă un rol în mecanismele celulare și moleculare care ajută la prevenirea obezității, reglează nivelul sanguin, modifică bancteriile din intestine, acestea fiind doar unele dintre beneficiile enumerate ale ardeilor iuți.

Beneficiile capsaicinei

Cercetătorii continuă să demonstreze următorul fapt: capsaicina – care este o substanță ce se găsește în ardei iuți și care le conferă iuțeală – are o varietate largă de beneficii. Capsaicina este folosită ca soluție topică pentru a calma durerea. Cremele pe bază de capsaicină sunt în multe cazuri utilizate pentru a preveni artrita, durerile musculare și chiar durerile nervilor.

Structura capsaicinei îi permite să acționeze asupra terminațiile nervoase.

După cum explică doctorul Daniel Zagst, pe măsură ce simți o senzație de arsură “neuronii stimulați eliberează un neuro-transmițător numit Substanță P care transmite sentimentul de durere către creier.”

Capsaicina lucrează ca factor de detensionare a durerii prin reducerea Substanței P și prin urmare, scăderea numărului de semnale de durere care sunt transmise către creier.

Studiile au arătat deasemenea că un consum de capsaicină crește temperatura corporală. Această creștere a temperaturii poate deasemenea să fie corelată cu un schimb corporal de la arderea carbohidraților la arderea grăsimilor fapt ce explică de ce consumul de ardei iuți de tip cayenne pare să regleze nivelul de glucoză din sânge. Consumul de capsaicină poate de asemenea ajuta la prevenirea sentimentelor de plinătate, sațietate, ceea ce poate reduce consumul total de calorii și de grăsime.

Pe lângă acestea, capsaicina poate să lupte împotriva sau chiar să prevină cancerul, bolile de inimă și se pare că, multe altele.

Surse:

ScienceDaily.com

NaturalNews.com

ABCNews.go.com

traducere pentru OrtodoxINFO de Iuliana Gabriela Niță

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button