TURCIA amenință cu DEBLOCAREA tranzitului de REFUGIAȚI către Europa

Mar 16, 2017 2218 0 http://bit.ly/2qMEoKV

Acordul privind migrația semnat de Turcia cu Uniunea Europană în martie 2016 ar putea fi anulat, după cum a precizat ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu. politicianul susține că îl poate anula unilateral.

„Îi putem pune capăt unilateral (acestui acord). Nu i-am informat încă pe interlocutorii noştri (europeni), totul se află în mâinile noastre”, a spus ministrul turc în cadrul unui interviu acordat canalului 24TV. Declarațiile sale vin pe fondul tensiunilor pe care Turcia le-a avut cu mai multe țări din UE.

„Începând de acum, putem spune ‘nu îl mai aplicăm şi s-a încheiat'”, a sublinat el. „Nu avem nevoie de permisiunea nimănui”, a mai spus şeful diplomaţiei de la Ankara.

Ministrul a criticat UE pentru că nu a dat unda verde liberalizării vizelor pentru șederile de scurtă durată ale cetăţenilor turci în UE. Bruxelles consideră inacceptabilă legislația antiteroristă turcă, pe care oficialii europeni o consideră contrară libertăților civile, potrivit Agerpres.

Acordul migratoriu dintre UE și Turcia a fost încheiat în primăvara anului trecut cu scopul de a stopa numărul tot mai mare de migranți care soseau în ambarcațiuni nesigure prin Marea Egee pe insule grecești.

Potrivit acordului, migranţii erau redirecționați către Turcia, ceea ce a permis reducerea drastică a sosirilor în Grecia.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up