TURCIA amenință cu DEBLOCAREA tranzitului de REFUGIAȚI către Europa

Mar 16, 2017 2073 0 goo.gl/sYzINs

Acordul privind migrația semnat de Turcia cu Uniunea Europană în martie 2016 ar putea fi anulat, după cum a precizat ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu. politicianul susține că îl poate anula unilateral.

„Îi putem pune capăt unilateral (acestui acord). Nu i-am informat încă pe interlocutorii noştri (europeni), totul se află în mâinile noastre”, a spus ministrul turc în cadrul unui interviu acordat canalului 24TV. Declarațiile sale vin pe fondul tensiunilor pe care Turcia le-a avut cu mai multe țări din UE.

„Începând de acum, putem spune ‘nu îl mai aplicăm şi s-a încheiat'”, a sublinat el. „Nu avem nevoie de permisiunea nimănui”, a mai spus şeful diplomaţiei de la Ankara.

Ministrul a criticat UE pentru că nu a dat unda verde liberalizării vizelor pentru șederile de scurtă durată ale cetăţenilor turci în UE. Bruxelles consideră inacceptabilă legislația antiteroristă turcă, pe care oficialii europeni o consideră contrară libertăților civile, potrivit Agerpres.

Acordul migratoriu dintre UE și Turcia a fost încheiat în primăvara anului trecut cu scopul de a stopa numărul tot mai mare de migranți care soseau în ambarcațiuni nesigure prin Marea Egee pe insule grecești.

Potrivit acordului, migranţii erau redirecționați către Turcia, ceea ce a permis reducerea drastică a sosirilor în Grecia.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu