Iohannis se întâlnește cu papa. Ocazie pentru PF Daniel să îi trimită o invitație lui Francisc în România

Mar 15, 2017 3280 3 http://bit.ly/2qDUpD1

http://media.publika.md/md/image/201505/oar_full/_klaus_iohannis_primit_papa_francisc_85227700.jpg

Președintele Klaus Iohannis va participa, pe 25 martie, alături de liderii din Uniunea Europeană, la summitul de la Roma unde se vor aniversa 60 de ani ai UE. Cu ocazia vizitei la Roma, președintele Iohannis  va avea o întâlnire cu papa Francisc, conform unor surse consultate de STIRIPESURSE.RO

Însă, înainte de a merge la Roma, președintele Iohannis s-a întâlnit, marți, cu PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul discuției a fost abordată și posibilitatea ca suveranul pontif să viziteze, anul viitor, România. Conform surselor noastre, PF Daniel i-a înmânat o invitație formală președintelui Iohannis, iar aceasta va fi transmisă papei Francisc. PF Daniel îl invită pe papa Francis în România, în 2018.

De altfel, purtătorul de guvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a oferit câteva informații despre întâlnirea dintre PF Daniel și președintele Iohannis. ”Întâlnirea a avut un caracter strict privat. S-au discutat mai multe lucruri. S-a vorbit despre anul Centenarului Unirii. 2018 este un an deosebit de important. S-a luat în discuţie actualul stadiu al lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului. S-a decis că ziua potrivită pentru sfinţirea Catedrale să fie de Sf. Andrei, pe 30 noiembrie, ziua cea mai potrivită, nu pe 1 decembrie.”, a spus Bănescu la B1 TV.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Iohannis se întâlnește cu papa. Ocazie pentru PF Daniel să îi trimită o invitație lui Francisc în România”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. petrupetru
  # 15 martie 2017 at 14:38

  PF Daniel tot asa, privat, sa discute cu papoiul si sa il boteze Ortodox, ca doar asta a discutat si cu prezidentul eretic: „Iohannis draga, e adevarat ca vrei si dumneata Adevaratul Botez in Numele Sfintei Treimi, cum sunt toti ‘supusii’ tai Romani?”
  Sau poate altele au fost detaliile discutate de corifeii acestia…

 2. costel
  # 18 martie 2017 at 21:44

  petru petru
  Eretic botezat de eretic, ce folos???!!!

 3. petrupetru
  # 25 martie 2017 at 7:27

  Bineinteles ca sunt eretici cu totii! Doar visam ca unii si-ar putea depasi starea, daca doresc sa-L urmeze pe Hristos…

Scrie un comentariu

Scroll Up