X

Obișnuirea vizuală și psihică cu luminozitatea fluorescentă a pecetluirii? Cercetătorii au creat o „mănușă vie”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Specialiştii MIT au creat o mănuşă vie.  Mai exact, conţine celule din bacteria E.coli. Iată la ce ar folosi o astfel de mănușă:

Materialul „viu”, adică un hidrogel umplut cu celule ale bacteriei E.coli, se luminează atunci când intră în contact cu anumite substanţe chimice. Pentru că hidrogelul conţine 95 la sută apă, nu se rupe când este întins, iar bacteriile rămân în interiorul său. Celulele sunt programate ca, odată ce intră în contact cu toxinele, să se lumineze.

Experţii spun că bacteriile pot fi învăţate să răspundă şi la alte chimicale şi, în viitor, ar putea fi folosit pentru găsirea de probe în anchetele criminalistice, diagnosticări medicale sau monitorizarea nivelului de poluare.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Daca intrati pe link-ul original Specialiştii MIT , veti afla ca aceasta descoperire se doreste a fi aplicata pe obiecte precum ,, plasturele”, bandajele medicale, hainele, talpile de cauciuc si in domenii precum criminalistica, diagnosticarea medicala sau monitorizarea nivelului de poluare. Avand in aparenta un scop bun, omul obisnuit inceteaza a-si mai pune intrebari.

Deasemenea, nu se poate nega similitudinea cu o alta inventie,  patentata in 2002 de catre George H. Carroll si anume: Photochromatic tattoo – Tatuajul fotocromic

Un tatuaj invizibil cu ochiul liber, pana ce tatuajul e expus la radiatii ultraviolete, devenind imediat vizibil, si redevine apoi invizibil cand se inceteaza expunere la radiatii ultraviolete. Tatuajul e creat prin introducerea in piele a unui amestec care include un purtator fara pigment si una sau mai multe componente fotocromice care sufera o transforma fotochimica de la incolor la colorat atunci cand sunt expuse la radiatii ultraviolete […].

Alte lucruri interesante despre acest tatuaj fotocromic:

– nu poate fi indepartat prin spalare, devine vizibil si la expunerea la radiatia ultravioleta naturala – soare, nu doar la lampi ultraviolete, perioada de timp in care ramane vizibil dupa expunere poate fi controlata.

Mai multe lucruri despre laser, tatuaje si semnul fiarei, puteti citi aici.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button