X

Prozelitismul nihilist al statului, împotriva ,,prozelitismului” ortodox din predarea școlară

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O declaraţie altminteri lucidă, făcută zilele trecute de unul dintre consilierii Ministrului Educaţiei, în privinţa capacităţilor cognitive ale elevilor din clasele I-VIII dezvăluie – fără să vrea, sunt convins – că îndoctrinarea religioasă pe linie ortodoxă a copiilor la şcoală este o acţiune cel puţin conştientă, dacă nu şi premeditată.

„Au fost şi sunt discuţii pe tema introducerii unei discipline «Istoria religiilor», dar noţiuni de Istoria religiilor sau teme din Istoria religiilor sunt abordate şi vor fi abordate în programa şcolară pentru clasele IX-XII, deci la copii de liceu. În noua programă avem capitole întregi care vor face referire la Istoria religiilor. La gimnaziu, nu, pentru că atunci când vorbim de gimnaziu, din punct de vedere psihologic, copilul cu vârstă cuprinse între 10-14 ani nu poate asimila noţiuni de Filosofia religiilor. Multe dintre ele se studiază în Facultate. Nu poţi pune un copil de clasa a V-a sau un copil de clasa a VII-a să abordeze o problemă care ţine de doctrină religioasă”, a explicat, deunăzi, consilierul din cadrul Ministerului Educaţiei, Romeo Moşoiu.

Nu poţi să-l contrazici pe dl Moşoiu. Sunt, într-adevăr, noţiuni dificile, abstracte, cu conotaţii filozofice. Ceea ce e demn de remarcat este că responsabilii din Educaţie analizează problematica şi încearcă s-o adapteze discernământului specific fiecărei vârste. În consecinţă, materia „Istoria religiilor” nu va înlocui tradiţionala oră de Religie din şcoli. Aici, brusc, analiza raţională a corifeiilor din Educaţiei s-a atrofiat. Iar faptul că unor copii de 6-14 ani li se vâră pe gât sfinte minuni ortodoxe nu mai este o problemă. E, nu-i aşa, vârsta potrivită să se raporteze critic la pildele duhovniceşti care li se servesc. Psihologic vorbind, vă închipuiţi un copilaş de 7 ani care să pună sub semnul întrebării sfânta alchimie prin care Isus a transformat apa-n vin sau însăşi autoritatea ştiinţifică sacrosantă a lui dom’ profesor? Spre exemplu, „în manualul de Religie, creştin ortodoxă, de clasa a II-a a Editurii Sf. Mina, elevii află că primul lucru pe care trebuie să îl facă în cazul în care se pierd într-un magazin, este să se roage la Dumnezeu” (sursa). Divină înţelepciune!

În acelaşi manual, la pagina 75, autorii prezintă un text în care este relatată situaţia unei fetiţe, al cărei tată este grav bolnav. După ce află că Alexandra plânge în hohote şi relatează învăţătoarei că doctorii au cerut mamei că să îl ia acasă, pentru că nu mai au ce se îi facă, elevii descoperă, în final, că tatăl Alexandrei s-a făcut bine după ce învăţătoarea le-a cerut să se roage pentru el şi să îl pomenească în rugăciuni, atât colegilor, cât şi elevilor de la alte clase” (aceeaşi sursă). O probă „incontestabilă” a supremaţiei divine asupra ştiinţei şi probabil sursa atâtor bolnavi care preferă descântecele vracilor în dauna diagnosticelor medicale. Exemplele sunt nenumărate şi nu am pretenţia unui rechizitoriu exhaustiv al băsmelilor cu care ne lăsăm vrăjiţi, însă ceea ce se întâmplă, de fapt, cu Religia în şcoli este un renghi sinistru pe care ni-l jucăm nouă înşine. Cu atât mai mult cu cât ne trimitem copiii la şcoală spunându-le că trebuie să aibe încredere absolută în dascălii lor. Copiii înşişi, la vârsta asta, îşi însuşesc ca adevăruri absolute vorbele părinţilor şi profesorilor şi nu sunt încă tentaţi să treacă prin filtrul critic ceea ce li se spune. Ei bine, la vârsta asta, Ministerul Educaţiei din România (sub toţi miniştrii ultimilor 20 şi ceva de ani) găseşte normal să le fie servită copiilor religia. Ortodoxă, să nu ne ascundem după texte de lege puse acolo de formă, pentru că populaţia este, majoritar, de acest rit. Personal, nu am nici un dubiu că asistăm la o operaţiune de pură îndoctrinare a unor copii care nu se pot apăra, iar cei care ar trebui să-i apere fie nu dau prea multă importanţă, fie sunt ei înşişi victimele unei habotnicii semidocte ceea ce le oferă şi convingerea că e „bine şi normal” să le impună sistemul lor de valori şi copiilor lor. Iar declaraţia lui Moşoiu nu e decât o probă că „autorii” acestei îndoctrinări înţeleg foarte bine ce fac.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Ca sa raspundem acestor atacuri din partea statului si a mass-mediei,  indreptate impotriva credintei adevarate si bisericii, poate ca ar trebui s-o luam cu inceputul. Adica, sa amintim ceea ce unii au uitat,  si anume ca prima scoala romaneasca a fost infiintata in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din Brasov, in anul 1583. Asadar, biserica a fost prima care a dat startul educatiei. Atunci se punea accentul pe modelarea sufleteasca a elevului,  la care se adaugau si alte cunostinte. Sintagma binecunoscuta ,,crede si nu cerceta” nu apartine deloc bisericii, ci din contra, ii este atribuita in mod tendentios si cu scop manipulator. Intentia bisericii a fost intotdeauna de a salva si educa suflete, pe cand scoala azi vrea doar sa modeleze gandirea si sa lase omul fara suflet. De cand scoala a fost preluata de catre statul ,,ateu”, tot sistemul de invatamant s-a transformat intr-o masinarie a prozelitismului nihilist. Prozelitismul nihilist se ascunde astazi sub predarea asa-ziselor teorii stiintifice, precum teoria evolutiei a lui Darwin, care dealtfel nu are nici o dovada stiintifica. O teorie nu este stiinta, ci doar o credinta. Conform ei, este perfect ,,logic” ,,sa crezi” ca la inceput exista nimicul. Apoi nimic s-a intamplat din nimic si nimicul a explodat in mod magic, fara nici un motiv si a creat totul, iar apoi, o gramada de ceva s-a rearanjat in mod magic, de la sine, fara absolut nici un motiv, in bucati care se copiaza singure, care s-au transformat apoi in dinozauri.

Complet rational, nu?

Daca e sa ne referim strict la articol, observam ca Ministerul educatiei vrea sa introduca o materie precum „Istoria religiilor” in clasele de liceu, pentru  a inlocui o ora optionala de ,,religie” din gimnaziu. Ar fi introdus-o si mai devreme, dar tot ei vin cu studii precum ,,copilul cu vârstă cuprinse între 10-14 ani nu poate asimila noţiuni de Filosofia religiilor”.

Trebuie stiut ca marea majoritate a romanilor s-a declarat apartinatorare de o religie sau cult religios, asa incat marea majoritate si-a inscris copiii la materia optionala: religie. Invatamant religios sustin si toate celelalte culte care sunt recunoscute legal in Romania : catholic, greco-catolic, evanghelic, musulman, iudaic etc.

Dar, toate astea nu conteaza, pentru ca nu-i asa, doar in religia ortodoxa este vorba de “prozelitism”.

Acelasi stat nu mai este deloc deranjat ca se sarbatoreste din oficiu Halloween-ul in scoli si gradinite.Totusi, e bine de stiut ca Halloween-ul nu este altceva decat o sarbatoare satanica, care tinde sa cuprinda toata lumea.

Acelasi stat,  trecand peste vocile celor care se opun, impune  asa-zisele ore de ,,educatie sexuala” pornind de la varstele cele mai fragede ale copiilor. Prin ea se urmareste sexualizarea precoce a copiilor si se promoveaza homosexualitatea, avortul, desfraul. Putini oameni stiu ca parintele educatiei sexuale a fost Alfred Kinsey, un infractor sexual, bisexual și sadomasochist, care a facilitat tortura sexuală a sugarilor și copiilor. Kinsey a solicitat și încurajat pedofili să violeze sute de sugari și copii pentru pretinse date „științifice” cu privire la „sexualitatea copilului”.Interesant, nu?

In concluzie, lupta care se duce acum  de eliminare a ortodoxiei, ultima piedica in calea raului,  este parte a marelui plan de globalizare si instaurare a ,,imparatiei” lui Antihrist. Omului scolit astfel,  caruia i s-a smuls din  suflet si minte si ultima notiune  de Dumnezeu,  devine scavul si unealta perfecta a lumii de maine. Omul fara Dumnezeu este doar un animal care vine de nicaieri si se indrepata spre nicaieri.

Asa ca, atentie mare parintilor atei, ferindu-va astazi copilul de ora de religie (ortodoxa), il predati in ghearele nihilismului, o religie cumplita,  care ucide suflete.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Calauze oarbe, orbilor. Cand orb pe orb calauzeste, vor cadea amandoi in groapa.
    Nu mai conteaza indoctrinarea financiara, razboiul prin vicii (fumat, depravare, consum de droguri), indoctrinarea prin barfe. Nu. Conteaza “indoctrinarea religioasa”. Copiii pot deveni consumatori, contribuabili, fumatori, adulteri etc. Nu e nici o problema. Important e ca nu cumva sa creada in Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button