X

Philipp Budeikin – maleficul creator al „Balenei albastre”

de null
http://siberiantimes. com/other/others/news/n0884-fears-that-siberian-suicides-were-manipulated-by-sinister-social-media-masterminds/

Jocul care împinge tinerii la sinucidere continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul proiectului este arestat de patru luni.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Creatorul aplicaţiei controversate le-a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg.ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie, scrie evz.ro. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.

„Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor. Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii.

„Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul.

Aşa a apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum. Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, Rina Palenkova (foto). Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă.

Budeikin detaliază totuşi în interviu cazul altui adolescent. „Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!”, a declarat administratorul grupurilor.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button