Preot pomenitor instalat la DOCHIA cu JANDARMERIA

Mar 12, 2017 10663 7 http://bit.ly/2HbVywM

UPDATE 4: La final, părintele Vasile Savin a vorbit celor din biserică. Observați vă rog că este nu doar anti ecumenist, ci și anti cip:

UPDATE 3: Pr. Vasile Savin despre înlocuirea sa ca preot paroh la Dochia

UPDATE 2: Intre timp, numarul celor de afara a crescut la aproximativ 100. Li s-au adaugat si o parte dintre cei ce erau in biserica, dupa ce-au aflat ca parintele Vasile Savin e distituit.

De remarcat ca o parte dintre mirenii din interiorul cladirii bisericii au fost de fapt adusi de la alta parohie …

UPDATE: Au fost prezente si televiziunile Kanal D si Antena 1

Vom reveni cu amanunte.

Dupa cum stiti:

Pentru întreruperea pomenirii, Părintele Vasile Savin de la Dochia, Neamţ, cadorisit de către MMB de ziua de naştere cu destituirea.

Iata ce ne relateaza astazi de la fata locului  teologul Mihai-Silviu Chirilă:

Prezenti in biserica sunt si Inspectorul Bisericesc Florin Chirila si Preotul Ciprian Timofte, Secretar Protopopiat.

Multi jandarmi, ce au declarat ca s-au autosesizat. Doar ca nu s-a intamplat nici un eveniment, ca sa aiba motiv sa se ausosesizeze. Mai degraba au fost chemati de MMB.

Vreo 70 de sustinatori ai Parintelui Vasile Savin canta linistiti afara din biserica. Mai multi decat cei din interiorul bisericii.

Au fost sigilate toate cladirile din curte.

Pentru prima data au fost scoase boxe afara, pentru a asculta si sustinatorii Slujba, intr-un soi de comuniune fortata cu pomenitorii.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “Preot pomenitor instalat la DOCHIA cu JANDARMERIA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. AV. IULIA TIPA
  # 12 martie 2017 at 13:01

  DE CE NU LE-ATI CERUT SA VA ARATE TITLUL CARE ATESTA INTRAREA BISERICII IN PATRIMONIUL BOR…?
  ORICUM NU ESTE A BOR DIN ALTE CONSIDERENTE LEGALE ….
  ERA INTERESANT … :)))))))))))))

 2. Preotul Tudor
  # 12 martie 2017 at 14:06

  Un raspuns aerisit:

  mircea.v said, on Martie 12, 2017 at 10:48 am (saccsiv.wordpress.com)

  Solutia este „Biserica din catacombe”, nu lupta cu sistemul. Nu se mai poate face nimic. Sant prea multi cei aflati in neadevar si mult, mult, prea putini cei ce marturisesc Adevarul. S-a lucrat mult, din semninar si fac de teologie se iese direct reeducat /ecumenist.

  Lupta pt cladiri, recursuri la decizii de caterisire… sant inutile. Am mai spus, efort, energie, stres degeaba. Trebuie actionat pt organizarea unei biserici din catacombe. Cine are dubii, sa citeasca cartea „Sfintii catacombelor Rusiei”.

 3. AV. IULIA TIPA
  # 12 martie 2017 at 15:25

  BOR nu ar fi putut sigila nimic si nici alte demersuri nu ar fi putut face azi la Dochia daca le-ati fi cerut sa faca dovada faptului ca biserica este in patrimoniul lor. Nu pot instala niciun preot intr-o biserica care nu este dobandita cu titlu.Sfintirea ca mijloc de dobandire a proprietatii de catre BOR este o aberatie care contravine Legii speciale aplicabile in materie, respectiv Legea 489/2006 cu modificari si care nu poate produce niciun efect juridic.
  Ar fi plecat cu coada intre picioare cu tot cu jandarmerie daca s-ar fi invocat argumente juridice.Asa s-a intamplat la Radeni cand le-am cerut titlul.

  AV. IULIA TIPA

 4. Coprie
  # 12 martie 2017 at 16:48

  Mulțumim Părintelui pentru cuvintele cele pline de dragoste. AXIOS

 5. mihai-silviu chirila
  # 13 martie 2017 at 16:50

  Este o greseala sa spunem ca lupta cu sistemul este inutila. Ea este disproportionata, are sanse mici de izbanda, dar nu este inutila. Creeaza acele legaturi sufletesti si spirituale care vor pune bazele unei rezistente ortodoxe solide in ziua in care va trebui sa se intre in catacombe.
  A nu te folosi de orice arma permisa de Dumnezeu si de legile statului pentru a lupta contra ereziei este o eroare, un act de lasitate si o abandonare a Bisericii stramosesti in mainile celor care doresc sa o distruga.
  Biserica trebuie sa se retraga „in catacombe” numai dupa ce a facut tot ce se putea omeneste posibil pentru a lupta in afara lor.

 6. Pr. Iovita Vasile
  # 9 noiembrie 2017 at 18:41

  Parinte Vasile, nu te tulbura. Bucura-te ca suferi pentru Hristos. Sfintia ta ai fost pregatit pentru aceste vremuri Iti aduc aminte cuvintele Sfqntului Apostol: ,,DE SUNTETI OCARATI PENTRU NUMELE LUI HRISTOS, FERICITI SUNTETI, CACI DUHUL SLAVEI SI AL LUI DUMNEZEU SE ODIHNESTE PESTE VOI; DE CATRE ACEIA (ECUMENISTI) EL SE HULESTE, IAR DE VOI SE PREASLAVESTE” (I Petru 4, 14). Suntem noi putini. dar avem Adevarul de partea noastra, iar Adevarul este Insusi Mantuitorul Hristos.Cand ereticii au voit sa-l atraga de partea lor, Sfantul Maxim Marturisitorul le-a spus: ,,Chiar daca toata lumea ar incepe sa se impartaseasca cu patriarhul (eretic, n.n.), eu nu pot sa ma impartasesc, pentru ca stiu ca Duhul Sfant, prin Apostolul Pavel, a dat anatemei chiar pe ingeri, daca ar fi propovaduit in alt chip, aducand ceva nou in Credinta”. Cine era de partea Sfantului? Adevarul. Vrajmasii racnesc ca leii, caci stiu ca timpul lor este scurt. Numaratoarea inversa a inceput. Sa ne vedem cu bine in decembrie. Doamne, ajuta!

Trackbacks/Pingbacks
 1. Povestea celor care au venit la biserică să-l vadă pe cel rău - OrtodoxINFO - 12 martie 2017

  […] de cei de la MMB a sosit și un dispozitiv impresionant de jandarmi, veniți să mențină ordinea publică. Întrebați cine i-a chemat, jandarmii au dat de înțeles […]

Scrie un comentariu

Scroll Up