X

Netanyahu si Putin aliati împotriva ,,terorismului extremist”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Însoțit de ministrul Zeev Elkin și de alți înalți responsabili, primul ministru israelian Beniamin Netanyahu, s-a întâlnit joi 9 martie 2017 cu președintele rus, Vladimir Putin, la Kremlin, la scurt timp dupa aterizarea delegației israeliene la Moscova. 
În deschiderea întâlnirii, Netanyahu l-a salutat pe Putin și a spus: ”Domnule președinte, mă bucur să vă văd din nou . Vizitele noastre frecvente reflectă o prietenie reală și întărirea relațiilor țărilor noastre în domeniul economiei, tehnologiei, turismului și culturii”.
În continuare, Netanyahu i-a mulțumit lui Putin pentru implicarea sa în reglementarea acordului între cele două țări privind pensiile și a remarcat ”podul viu reprezentat de un milion de vorbitori ai limbii ruse care se află în Israel”.
De asemenea, premierul israelian i-a mulțumit omologului său pentru felicitările transmise de cu ocazia sărbătorii de Purim. ”În urmă cu 2.500 de ani în Persia antică a existat o încercare de distrugere a poporul evreu, tentativă care nu a avut succes, victorie care este celebrată de această sărbătoare”, a spus primul ministru, care a subliniat imediat: ” Și iată că astăzi suntem martorii unei noi încercări a Persiei, Iranului, de a relua acțiunea de distrugere a statului evreu. Ei spun acest lucru cât mai clar posibil, prin rachetele lor balistice”.
‘Unul dintre lucrurile pentru care luptăm în comun este terorismul islamic radical. Desigur, în ultimul an s-au înregistrat progrese semnificative în lupta împotriva terorismului, a islamului radical sunnit condus Statul Islamic și Al-Qaida, iar Rusia are o contribuție foarte importantă în acest sens. Noi nu dorim ca terorismul acesta să fie înlocuit de terorismul islamului radical șiit, condus de Iran”, a declarat premierul Netaniahu.
Primul ministru israelia a ținut să sublinieze: ”Vreau să spun în cel mai clar mod – Israelul este astăzi o țară, avem o armată și suntem capabili să ne apărăm, dar amenințarea radicalismului șiit nu ne vizează doar pe noi, ci întreaga regiune și lumea întreagă”. Netanyahu a adăugat: ‘Știu că împărtășim împreună dorința de a evita orice victorie a islamului radical ”.
Biroul primului ministru Netanyahu a declarat că întâlnire a avut două obiective principale: ”Continuarea relațiilor actuală dintre Israel și Rusia, în scopul de a evita conflictele din Siria și exprimarea opoziției ferme a Israelului față de permiterea desfășurării trupele de asalt ale Iranul și aliaților săi la granița noastră de nord și la Marea Mediterană, indiferent de modalitatea la care s-ar apela”.
Această întâlnire a lui Netanyahu cu Putin, a cincea în ultimul an și jumătate, se înscrie în seria de reuniuni politice la nivel înalt pe care le întreprinde în aceste zile Netanyahu, și al căror principale subiecte de discuții sunt Iranul și situația din Siria.
Luna trecută Netanyahu s-a întâlnit cu premierul britanic, Theresa May la Londra și cu presșdintele SUA, Donald Trump, la Washington, și este de așteptat ca în cursul acestei luni să călătorească în China pentru a se întâlni cu președintele Xi Jinping.
La rândul său, Putin se va întâlni mâine la Moscova cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. (Anima News)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button