X

Consilierul patriarhal preot Nicolae Dascălu: „Dacă UE se DESTRAMA, pentru ROMANIA ar fi TRAGEDIA finală”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consilierul patriarhal pr.  Nicolae Dascălu a acordat un interviu ziarului francez La Croix, în care a explicat de ce BOR a luat partea manifestanților antiguvernamentali.

Cum ați apreciat intenția guvernului român de a îmblânzi legea anticorupție?

Biserica este neutră din punct de vedere politic, însă așa cum am arătat într-un comunicat la începutul lui februarie, ea nu este indiferentă la cea ce se întâmplă în societate. Bineînțeles că nu putem lua apărarea jafului care degradează societatea. Biserica este receptivă la nevoia de dreptate socială a societății. Ea apreciază că lupta împotriva corupției trebuie continuată și că persoanele declarate vinovate trebuie sancționate.

Corupția este o moștenire otomană a turcocrației. De altfel, toate cuvintele care descriu corupția vin din limba turcă.

Care sunt raporturile Bisericii cu Europa?

Biserica ortodoxă este pentru România un factor de unificare a țării, între marile regiuni Valahia, Transilvania și Moldova. Ea este favorabilă integrării în sânul Uniunii Europene, oportunităților pe care le oferă de a călători, de a studia etc.

Românii sunt pro-europeni. Se simt apropiați din punct de vedere cultural și lingvistic de romanitatea occidentală. Nu este o întâmplare că diaspora română se află în primul rând în Italia, dar și în Spania și Franța.

Dacă Uniunea Europeană s-ar destrăma, pentru Europa ar fi o tragedie. Însă pentru Europa de Est, și mai ales pentru România, ar fi tragedia finală.

Un proiect de pact civil (uniune civilă – n.r.) se află în dezbatere în Parlament. Cum comentați?

Este un proiect contrar credinței ortodoxe și ale cărui consecințe sunt potențial grave pentru viața socială și morală a poporului român. Familia nu este decât consecinșa căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.

Pactul civil va deresponsabiliza cei doi parteneri și aceasta va fi în detrimentul mami și copiilor.

Biserica a recomandat semnarea petiției inițiate anul trecut de către asociația „Alianța pentru Familie” de a modifica articolul 48 din Constituție pentru a preciza că familia este constituită dintr-un bărbat și o femeie. S-au strâns trei milioane de semntături.

Luna aceasta sărbătorim luna vieții. Și susținem Marșul pentru Viață din 25 martie, organizat de asociația „Pro Vita”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Poporul roman traieste deja o mare tragedie: avorturile, vanzarea resurselor (vorba vine vanzare, ca e mai degraba un jaf in toata regula), depopularea Romaniei prin migratie, cu toate consecintele (familii destramate, copii ramasi singuri acasa).
    IESIREA Romaniei din UE ar fi probabil ocazia de a ne regasi propria DEMNITATE NATIONALA, iar politicienii nu ar mai avea nici o scuza pentru a nu lua deciziile corecte (n-ar mai putea sa spuna ca asa ii obliga Comisia Europeana etc.)

  2. Pai daca se destrama Ue , mancarica va deveni mai scumpa, si oamenii se vor orienta spre viata la tara, care mai au pamanturi, care nu va fi Vai pentru ei
    Era o vorba din batrani, sub forma de profetie, spunea cam asa : Vor pleca tineretul de-la tara(comunismul) si tot asa vor reveni , dar nu vor mai regasi batrani.(cred ca e vorba de o mare foamete ce va face oamenii sa paraseasca luxul de-la oras, pentru o viata mai aspra cum e la tara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button