X

Stephen Hawking solicită “guvern mondial” pentru a opri apocalipsa robotică

de null
https://on. rt.com/854a
Profesorul Stephen Hawking a pledat cu liderii mondiali să mențină tehnologia sub control înainte ca aceasta să distrugă omenirea.
Într-un interviu cu publicația The Times, fizicianul a spus că oamenii trebuie să găsească modalități pentru a identifica amenințările reprezentate de inteligența artificială înainte ca problemele să scape de sub control.
“Încă de la începuturile civilizației, violența a fost eficace în măsura în care avea avantaje clare pentru supraviețuire”, a declarat omul de știință.
Citește mai mult:
© Colin Anderson / Getty Images
https://www.rt.com/uk/376464-robots-admin-civil-servants/
“S-a închegat în genele noastre prin evoluția darwinistă. Acum, însă, tehnologia a avansat într-un astfel de ritm încât această violență ne poate distruge pe toți printr-un război nuclear sau biologic. Trebuie să controlăm acest instinct moștenit, prin logica și rațiunea noastră.”
Hawking a adăugat că cea mai bună soluție ar fi “o anumită formă de guvern mondial“, care ar putea supraveghea puterea în curs de dezvoltare a AI (artificiala inteligență sau inteligență artificială n.t.).
“Dar acesta (guvernul mondial n.t.) s-ar putea transforma într-o tiranie. Toate acestea (idei n.t.) ar putea suna un pic ca un scenariu apocaliptic, dar eu sunt un optimist. Cred că rasa umană se va ridica pentru a face față acestor provocări”, a adăugat el.
Hawking a vorbit foarte mult  despre potențialele pericole ale inteligenței artificiale, și mai înainte.
“Riscul real cu AI nu este o problemă de răutate ci de competență”, a scris el într-o dezbatere Reddit din 2015.
“O AI super-inteligentă va fi extrem de eficientă în realizarea obiectivelor sale, iar dacă aceste obiective nu sunt în concordanță cu ale noastre, atunci avem probleme.”
“Probabil că nu sunteți un malefic ucigător de furnici care calcă pe furnici din răutate, dar dacă sunteți responsabilul unui proiect hidroelectric de energie verde și există un mușuroi în zona care va să fie inundată, atunci păcat (vai) pentru furnici. Haideți să nu punem omenirea în poziția acelor furnici”.
Și el nu este singurul (care susține acestea n.t.). Directorul executiv al firmei de tehnologie americană Tesla Elon Musk este de acord că AI ar putea reprezenta o amenințare pentru existența umană.
“Cred că ar trebui să fim foarte atenți în privința inteligenței artificiale”, a declarat Musk în timpul Simpozionului Centenar AeroAstro din 2014.
“Dacă aș fi nevoit să mă gândesc la care este cea mai mare amenințare existențială a noastră, probabil că aceasta este. Așa că trebuie să fim foarte atenți.
“Sunt tot mai convins că ar trebui să existe un fel organism de reglementare, poate ceva la nivel național sau chiar internațional, doar pentru a ne asigura că nu facem ceva foarte nesăbuit.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Stephen Hawking demonstrează încă o dată că este pentru un control global al umanității. Și pentru a nu bătea la ochi și a poza într-un savant îngrijorat pentru soarta umanități ne explică cum robotizarea ar putea avea consecințe apocaliptice. Stephen Hawking propune… tot “o anumită formă de guvern mondial” care ar putea supraveghea puterea în curs de dezvoltare a inteligentei artificiale, adică tot o nouă ordine mondială, care să mascheze falsa nouă ordine mondială… Nu cumva acea soluție „minune” să fie tocmai implantul RFID, prin care s-ar putea controla totul, la nivel global, după mintea bolnavă a acestui om de „știință” hăbăuc…

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Aceasta fantoșă numită Stephen Hawking este scoasă la glăsuire de câte ori mai trebuie convinși niște naivi să joace precum le cantă globalistii, infăptuiťori ai New brave world a lui A. Huxley.
    Eu nu cred că ceea ce ni se arată nouă in acel cărucior super-electronizat este un om viu pe care il chema Hawking. Cred că este deja un robot cu faciesul acelui om.

  2. doamne ajuta ! oricsicine ca tine mintea ocupata de rugaciunea lui Iisus va birui orice ,chiar si acest fenomen S. Hawking … bizar tocmai sa impresioneze mintea umana dependenta deja de afluxul informational

  3. Nu mi-a plăcut niciodată omul!
    O avea super-inteligență cum spun unii, dar…fără credință, sunt doar niște DIHORI, așa cum specifica remarcabil Petre Țuțea!
    E ca și cum în mecanismul ceasului lor, au cea mai importantă rotiță, LIPSĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button