X

OFICIAL: Papa FRANCISC vine în ROMÂNIA în 2018

de null
welby-pope
Papa Francisc (stanga) si Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby (dreapta).  Foto: http://www.telegraph.co.uk/news/2016/10/05/welby-and-pope-francis-set-sights-on-reunification–but-no-way-a/

Papa Francisc vine în România! În acest moment se desfășoară megocieri intense între partea română (Administrația Prezidențială, Biserica Catolică, Biserica Greco-Catolică, Patriahia Română) și reprezentanți ai Sfântului Scaun. De altfel, vizita e posibilă datorită invitației pe care președintele Klaus Iohannis i-a adresat-o papei Francisc cu ocazia vizitei făcute, în 2015, la Vatican.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea, a avut astăzi o întrevedere cu prof. Alberto Quattrucci, secretar general al Comunității Sant`Egidio, cu care a discutat despre vizita în România, anul viitor, a Suvernului Pontif. „Aștept cu emoție și bucurie această vizită în România și la București a Suveranului Pontif. Ne dorim să fie un eveniment memorabil, așa cum a fost și vizita din 1999 a Papei Ioan Paul al II lea în România„ a afirmat Primarul General al Capitalei.

În cadrul discuției au fost abordate subiecte privind dezvoltarea sustenabilă a comunităților, lupta împotriva sărăciei, impactul valului de emigranți asupra viitorului Europei.

Modul în care se dezvoltă comunitățile s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar autoritățile trebuie să țină cont de aceste modificări, să se adapteze și să răspundă eficient tuturor nevoilor membrilor comunității, a afirmat Primarul General al Capitalei. „În prezent, orașul – fie că vorbim de Capitală sau oricare alt oraș – nu are doar o dimensiune socială, ci și una spirituală. Este nevoie de punți de comunicare, de sprijin, pentru că doar împreună vom reuși să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Avem de altfel o colaborare extraordinară cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu reprezentanților altor comunități religioase, pentru că scopul nostru este comun: conviețuirea în pace și respect”, a declarat Gabriela Firea. Ea a adăugat că Primăria Municipiului București susține numeroase proiecte sociale, unul dintre acestea fiind Parteneriat între generații, inițiat anul trecut de municipalitate.

La rândul său, Prof. Alberto Quattrucci a prezentat principalele proiecte pe care organizația sa le organizează la nivel internațional, de la sprijinirea persoanelor nevoiașe la susținerea dialogului intercultural, religios și a negocierilor pentru pace. De asemenea, a prezentat intenția realizării unei eveniment internațional la București, în anul 2019, dedicat susținerii dialogului și a conviețuirii pașnice între comunitățile din diferite țări ale lumii.

Comunitatea Sant`Egidio a fost înființată la Roma în 1968 și este o mișcare laică de inspirație catolică la care au aderat până în prezent peste 60.000 persoane. A fost recunoscută de Consiliului Pontifical pentru Laici al Sfântului Scaun ca asociație internațională de credincioși de drept pontifical.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Comunitatea Sant`Egidio
    “mișcare laică” = “asociație internațională de credincioși”
    Miscare laica dar cu nume de sfant (ma rog, de-“al lor”),
    Deci LAIC = CREDINCIOS.
    “CREDINCIÓS, -OÁSĂ, credincioși, -oase, adj. (Adesea substantivat) 1. Care este demn de încredere, pe care te poți bizui; devotat, fidel unei persoane; nestrămutat, statornic față de un angajament, de o idee, de o cauză. 2. Care crede în existența lui Dumnezeu și se conformează practicilor religioase.”
    1 – Asociatie in care Papa are incredere.
    2. Asociatie cu membri care cred intr-un dumnezeu… laic!?
    … dar este “de drept pontifical”.
    ==================
    Alba-neagra…

  2. Haideți să nu exagerăm, laic înseamnă ceva din afara clerului, credinciosi care nu fac parte nici dintre preoti , nici dintre călugări , nici dintre episcopi, dar asta nu înseamnă că laic=necredincios cum încearcă cineva să sugereze.

    1. LÁIC, -Ă, laici, -ce, adj. (Adesea substantivat) Care este din afara religiei și a tagmei bisericești, specific acestui domeniu; mirean, lumesc. ♦ Fig. (Fam.) Care nu cunoaște, nu este inițiat intr-un anumit domeniu. [Pr.: la-ic] – Din fr. laïque, lat. laicus.

  3. Ban, sa te audă Domnul și să fie așa că la georgieni, insa eu personal mă îndoiesc, avem exemplul predecesorului său de dinainte Ioan Paul al 2-lea, care a fost primit cu osanale inclusiv de Teoctist, tembeliziunile nescotindul din ,, sf părinte”

  4. Din pacate va fi primit cu urale de catre romani. Vine sefu’ domnului Ciobotea in vizita de lucru.

  5. Personal, ma bucur ca vine intr-o tara ortodoxa , precum este Romania. Probabil vrea sa afle mai multe de la acest C.A.V. ortodox (Calea, Adevarul si Viata) din S-E Europei.

    Ce minune ar fi sa treaca si el la Adevarata Ortodoxie pe care a propovaduit-o Mantuitorul Iisus Hristos.
    Mi se pare cam complicat, deoarece dumnealui se considera infailibil…DAR , infailibil nu este decat Domnul si Dumnezeul nostru Iisus Hristos. Si totusi, speranta moare ultima. Ar fi pacat sa il vedem pe papa in adancul gheenei si tragand dupa el milioane de oameni care il considera Dumnezeu pe pamant.

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

  6. Vine să își ia în primire catedrala. După care mirenii și clerul ortodox conduși de iuda se vor înghesui să îi pupe gheara spurcată.

  7. Poate sa vină că turist, dar nu sa intre în Biserică (una, sfântă, soborniceasca și apostoleasca) până nu I se citesc lepădarile.
    Dar nu cred ca vine sa se lepede ci vine sa cumpere cât mai multe suflete slabe în dreapta credință.

  8. În Biserica Ortodoxă termenul corect pentru membrii săi botezați , MIRUIȚI cu Sfântul și Marele Mir și Împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului Hristos, poartă numele de MIRENI, vis a vis de clerici care sunt hirotoniți. Deci termenul corect este cel de mirean și nu de laic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button